Έρχεται νέο κύμα καύσωνα: Στα ύψη η θερμοκρασία – Θα αγγίξει 42άρια

Έρχεται νέο κύμα καύσωνα: Στα ύψη η θερμοκρασία – Θα αγγίξει 42άρια

Ένα νέο κύμα καύσωνα, το οποίο θα «εκτινάξει» τον υδράργυρο έως και τους 42 βαθμούς Κελσίου και θα κορυφωθεί την Τετάρτη, αναμένεται να πλήξει τη χώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η «γεύση» του καύσωνα θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από σήμερα, Δευτέρα, καθώς οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ σε περιοχές της Στερεάς και κυρίως της Θεσσαλίας θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς.

Η Eθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕMY), από την πλευρά της, εκτιμά ότι η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καύσωνας θα συνεχιστεί και την Τρίτη καθώς η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Να σημειωθεί ότι για αύριο, Τρίτη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και σποραδικές καταιγίδες στα βορειανατολικά.

Όπως αναφέρει το meteo, το κύμα καύσωνα θα διατηρηθεί μέχρι την προσεχή Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών επισημαίνει ότι «λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης».

Τα βασικότερα από τα μέτρα προφύλαξης απέναντι στον καύσωνα εικονίζονται στο παρακάτω γράφημα:

Σύμφωνα με το meteo.gr, την Τετάρτη αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις θερμές ώρες της ημέρας, στην κεντρική και, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Από την προσεχή Πέμπτη, 11 Ιουλίου, προβλέπεται σημαντική υποχώρηση των θερμοκρασιών σε όλη τη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.