Ισραήλ: Αυτό δεν είναι καύσωνας είναι κόλαση – 50 βαθμούς η θερμοκρασία!

Ισραήλ: Αυτό δεν είναι καύσωνας είναι κόλαση – 50 βαθμούς η θερμοκρασία!

Ρεκόρ ζέστης των τελευταίων 70 ετών καταγράφηκε στο Ισραήλ την ώρα που οι πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα ανάγκασαν τις αρχές να εκκενώσουν περιοχές, απομακρύνοντας εκατοντάδες ανθρώπους.

Στην τοποθεσία όπου φέρεται να βρίσκονταν κάποτε τα Σόδομα, κοντά στη Νεκρά Θάλασσα, τα θερμόμετρα έδειξαν 49,9 βαθμούς Κελσίου την Τετάρτη, κάτι που συνιστά ρεκόρ τουλάχιστον από το 1948, όταν δηλαδή ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ισραηλινή Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν εκδηλωθεί περίπου 100 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και «τουλάχιστον τρεις-τέσσερις κοινότητες εκκενώθηκαν», ανέφερε εξάλλου μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, η Ταλ Βόλβοβιτς. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Οι πυρκαγιές αυτές οφείλονται κατά πάσα πιθανότητα σε αμέλεια όμως πήραν διαστάσεις «λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, της ξηρασίας και των ανέμων», πρόσθεσε η Βόλβοβιτς.

Κοντά στην Ιερουσαλήμ, στην αρχαία, εγκαταλειμμένη αραβική πόλη Λίφτα, κινητοποιήθηκαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δώδεκα ομάδες πυροσβεστών για να κατασβήσουν μια μεγάλη πυρκαγιά. Νωρίς το βράδυ οι φλόγες είχαν τεθεί υπό έλεγχο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η υπερθέρμανση (του πλανήτη) θα συνεχιστεί, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις και θα πρέπει επομένως να περιμένουμε και νέα κύματα ακραίας ζέστης και νέα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών», σημείωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.