Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: «Έρχονται» θυελλώδεις άνεμοι και «καυτές» θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο (βίντεο-φωτο)

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: «Έρχονται» θυελλώδεις άνεμοι και «καυτές» θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο (βίντεο-φωτο)

Βόρειους, πολύ ισχυρούς ανέμους καθώς και πολύ υψηλές θερμοκρασίες «βλέπουν» για το Σαββατοκύριακο οι μετεωρολόγοι.

Οι ξηροί -και έως θυελλώδεις- άνεμοι, μαζί με την άνοδο του υδράργυρου -που έχει ξεκινήσει από σήμερα- έχει θέσει σε επιφυλακή τον κρατικό μηχανισμό καθώς πρόκειται για καιρικές συνθήκες που συναποτελούν ένα επικίνδυνο «κοκτέιλ» για εκδήλωση πυρκαγιών.

Το πρωί της Παρασκευής η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων. Σύμφωνα με αυτό, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πνέουν άνεμοι ισχύος 7 έως και 8 μποφόρ σε: νότιο Ευβοϊκό, νοτιοανατολικό Αιγαίο, νοτιοδυτικό Αιγαίο, κεντρικό Αιγαίο, στενό Καφηρέα και θάλασσα Κυθήρων.

Το έκτακτο δελτίο για τους ανέμους από την ΕΜΥ:


Υψηλές θερμοκρασίες: Οι «κόκκινες» ζώνες του Meteo Alarm

Σύμφωνα με τον χάρτη προειδοποίησης που εξέδωσε το Meteo Alarm, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετεωρολογικών Υπηρεσιών, «εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες» αναμένονται το Σάββατο σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη, την Ηπειρο, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο, και την Κρήτη.

Δείτε τον χάρτη του Meteo Alarm για το Σάββατο:


Αρναούτογλου: Βασικό χαρακτηριστικό του καιρού οι δυνατοί άνεμοι

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο της ΕΡΤ Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός θα παραμείνει ξηρός, πιθανότατα, μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου. Καθ’ όλο αυτό το διάστημα μέχρι τότε δεν αναμένονται βροχές στη χώρα, εξήγησε ο μετεωρολόγος.

Οπως ανέφερε ο κ. Αρναούτογλου, το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού το Σαββατοκύριακο θα είναι οι ξηροί βόρειοι άνεμοι και γι’ αυτόν τον λόγο, τόνισε, χρειάζεται προσοχή -για εκδήλωση πυρκαγιών- στις ηπειρωτικές, κυρίως, περιοχές.

Ο γνωστός μετεωρολόγος επισήμανε ότι το Σάββατο θα κυλήσει με λιακάδα και δυνατό βοριά σε περιοχές του Αιγαίου, τη Θράκη, τη Στερεά (Αττική, Βοιωτία και Εύβοια) καθώς και την Πελοπόννησο. Την Κυριακή, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αναμένεται λιακάδα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και επιμονή των δυνατών, βόρειων ανέμων στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, της Θράκης, της Στερεάς (Αττική, Βοιωτία και Εύβοια) και Πελοπόννησο.

Δείτε την πρόβλεψη για τους ανέμους και τις θερμοκρασίες από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.