ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ξεκίνησε το κύμα κακοκαιρίας από Τρίκαλα, Ήπειρο και Θεσσαλονίκη – Συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις και την Παρασκευή

Ξεκίνησε το κύμα κακοκαιρίας από Τρίκαλα, Ήπειρο και Θεσσαλονίκη – Συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις και την Παρασκευή

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας για αυτό το φθινόπωρο χτύπησε ήδη περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδος με έντονα καιρικά φαινόμενα, βροχές και χαλάζι.

Στη Θεσσαλονίκη πλημμύρισαν δρόμοι και «βούλιαξαν» ΙΧ, ενώ στα Τρίκαλα όπως και στην Ηπειρο, έριξε σφοδρό χαλάζι.

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το thestival.gr, δύο οχήματα εγκλωβίστηκαν στην Εσωτερική Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ευόσμου.

Ο οδηγός του ενός οχήματος κατάφερε να βγει από το όχημά του, ενώ η γυναίκα οδηγός του έτερου οχήματος απεγκλωβίστηκε με την βοήθεια πληρώματος περιπολικού της Άμεσης Δράσης που έσπευσε στο σημείο.

Επί τόπου έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής, όμως το ύψος του νερού είχε μειωθεί και δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε άντληση.

Ο καιρός την Παρασκευή

Τα φαινόμενα έως και τις πρωινές ώρες θα επηρεάσουν τις Σποράδες, καθώς και περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας. Μετά το μεσημέρι θα επηρεαστούν κυρίως το Ιόνιο και τα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Τις νυκτερινές ώρες προς Σάββατο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο Ιόνιο και ενδεχομένως σε περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 22 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 27, στην Ήπειρο από 15 έως 30 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 27, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 27 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 17 έως 26 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανώς τοπικά στα Δωδεκάνησα θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια και δυτικά και πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες καταιγίδες. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 20 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες, με βελτίωση τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.