Σάκης Αρναούτογλου: «Καλοκαιρινός καιρός το Σαββατοκύριακο και μετά κρύο ακόμα και χιόνι» (βίντεο)

Σάκης Αρναούτογλου: «Καλοκαιρινός καιρός το Σαββατοκύριακο και μετά κρύο ακόμα και χιόνι» (βίντεο)

Ο καιρός θα είναι σχεδόν… καλοκαιρινός το προσεχές τετραήμερο, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα των μετεωρολογικών υπηρεσιών.

Παρά το γεγονός ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα δεν αποκλείεται να έρθουν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά, ο καιρός το Σαββατοκύριακο «καλεί», ξανά, τον κόσμο στις παραλίες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ3 Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός των ημερών χαρακτηρίζεται από τη φράση «καλοκαιρίας συνέχεια», καθώς η ζέστη θα είναι σε σχετικά υψηλά επίπεδα για την περίοδο, ενώ θα εκλείψουν βροχές και καταιγίδες.

Καιρός για παραλία, κυρίως, την Κυριακή

Ο κ. Αρναούτογλου εκτιμά ότι σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια, σχεδόν παντού στην Ελλάδα, με μοναδικές «παραφωνίες» κάποια σύννεφα στη βόρεια Ελλάδα και τις Σποράδες που μπορεί να δώσουν τοπικές βροχές. Μικρή πιθανότητα για μπόρες υπάρχει στο ορεινό κομμάτι της Στερεάς Ελλάδας, από Ευρυτανία μέχρι το βόρειο τμήμα της Αττικής.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το Σάββατο θα επικρατήσει «ηλιοφάνεια σε όλη την Ελλάδα, σχεδόν καλοκαιρινή», ενώ ο υδράργυρος, όπως είπε, θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα. Ομοίως καλός θα είναι ο καιρός και την Κυριακή. «Από το πρωί μέχρι και το τέλος της ημέρας ηλιοφάνεια» είναι η πρόβλεψη του γνωστού μετεωρολόγου, σημειώνοντας ότι ο καιρός «θα είναι και για μπάνιο θα έλεγα, καθώς οι θάλασσες παραμένουν αρκετά ζεστές».

Σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες αναμένονται 30άρια σε αρκετές περιοχές, ενώ στη Θεσσαλία δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Ψυχρό μέτωπο «κοιτάζει» προς την Ελλάδα

Ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη θα είναι επίσης αίθριος,με τις θερμοκρασίες να «φλερτάρουν» ξανά με τους 31 και 32 βαθμούς Κελσίου. Παρά ταύτα, όπως τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου, κάποια προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ένα εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό να κινείται από την κεντρική Ευρώπη προς την περιοχή μας.

«Αν ισχύσει η τάση του καιρού για τις 3 Οκτωβρίου, και οι ψυχρές μάζες κινηθούν προς τα Βαλκάνια, τότε αναμένεται να φέρει βροχές και ίσως μια αισθητή πτώση της θερμοκρασίας» εξήγησε ο Σάκης Αρναούτογλου. Επιπλέον, σε εκείνο το διάστημα, δεν αποκλείεται να καταγραφεί «το πρώτο πασπάλισμα χιονιού, στις κορυφές των βουνών της βόρειας Ελλάδας», σημείωσε καταλήγοντας.

H πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου από το δελτίο της ΕΡΤ3:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.