Γ. Καλλιάνος: «Καταιγίδες και χιόνια τη Δευτέρα» (φώτο)

Γ. Καλλιάνος: «Καταιγίδες και χιόνια τη Δευτέρα» (φώτο)

Όπως επισημαίνει ο Γιάννης Καλλιάνος προβλέπονται βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, ακόμη και στην Αττική, ενώ στα βόρεια ορεινά θα εμφανιστούν και τα πρώτα χιόνια!

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο που δημοσιεύει ο Γιάννης Καλλιάνος, τη Δευτέρα αναμένονται αρκετά μεγάλα ύψη βροχής, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, στην οποία θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για την πιθανότητα πλημμυρικών φαινομένων από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (στα ηπειρωτικά), ενώ και στο ΒΑ, κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι βροχές και οι καταιγίδες πιθανότατα σε τοπικό επίπεδο θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

«Αξίζει να σημειωθεί πως και οι πρώτες χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους στα πολύ ορεινά τμήματα της χώρας. Για παράδειγμα αναμένεται να χιονίσει στα μεγάλα υψόμετρα του Ολύμπου, ενώ σε χαμηλότερα υψόμετρα θα χιονίσει στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα στη Μακεδονία θα χιονίσει από το υψόμετρο των 1800-1900 μέτρων ενδεικτικά και υψηλότερα σε αρκετές περιοχές», σημειώνει ακόμη ο κ. Καλλιάνος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προσθέτει ακόμη πως οι άνεμοι κατά βάση δεν θα προβληματίσουν εκτός από το βόρειο Αιγαίο που εκεί μόνο θα πνέουν βοριάδες εντάσεως έως 8 μποφόρ από το βράδυ, ενώ την Τρίτη θα παραμείνουν «υπολείμματα της κακοκαιρίας» με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια, όμως τα φαινόμενα δεν θα είναι τόσο δυνατά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.