ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Wall Cloud»: Ποιο είναι το επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο που έχει «σκεπάσει» την Αττική

«Wall Cloud»: Ποιο είναι το επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο που έχει «σκεπάσει» την Αττική

Αυτή την στιγμή λαμβάνει χώρα ένα ισχυρό καιρικό φαινόμενο που ονομάζεται «wall cloud» και πρόκειται για έναν επιβλητικό νεφικό σχηματισμό πάνω από την πρωτεύουσα.

Αυτό το βαρύ μαύρο σύννεφο, όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος του OPEN TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης θερμών και ψυχρών αερίων μαζών, προκαλώντας έντονη αστάθεια στην ατμόσφαιρα που οδηγεί σε πολύ ισχυρές βροχές, ακόμη και σε χαλάζι, καθώς και σε έντονους κεραυνούς.

Τις επόμενες ώρες τα έντονα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση στον Νομό Αττικής μια και ο βοριάς από τα ανατολικά τμήματα θα κάνει πιο ευσταθή την ατμόσφαιρα.

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων στην Αθήνα, η πυροσβεστική έχει δεχθεί κλήσεις για 16 απεγκλωβισμούς και 5 απαντλήσεις υδάτων.

Επίσης, δεν λειτουργούν αυτήν την ώρα τα φανάρια στην περιοχή του Συντάγματος και στα Ιλίσια.

Oι οδηγοί αντιμετωπίζουν προβλήματα στους εξής δρόμους:

Βασ. Σοφίας – η κάθοδος (αυξημένη κίνηση)
Πανεπιστημίου (είναι κλειστή)
Σταδίου (είναι κλειστή)
Βασ. Αμαλίας (κλειστή προς Σύνταγμα)
Λ. Κηφισού – από παραλιακή έως Αθηνών (αυξημένη κίνηση)
Αθηνών – Λαμίας – κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών – είσοδος (αυξημένη κίνηση)
Αθηνών – Λαμίας – Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη – έξοδος (αυξημένη κίνηση)
Βασ. Κωνσταντίνου (αυξημένη κίνηση)

Μπλάκ αουτ εξαιτίας της κακοκαιρίας σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στα νότια προάστια της πρωτεύουσας.

Σε εξέλιξη είναι ήδη το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει τη χώρα από την Πέμπτη το πρωί. Βροχές σημειώνονται σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας και καταιγίδες εκδηλώνονται στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, κάτι που αποτυπώνεται και σε σχετική εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11.

Για το υπόλοιπο της Πέμπτης, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται αρχικά στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, από το απόγευμα όμως θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/EMY_HNMS/status/1189806113526571009

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.