Σφοδρή καταιγίδα έπληξε την Αττική – Χάος στους δρόμους – Μαρούσι, Κηφισιά, Γλυφάδα & Βούλα «κολυμπάνε» (upd)

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε την Αττική – Χάος στους δρόμους – Μαρούσι, Κηφισιά, Γλυφάδα & Βούλα «κολυμπάνε» (upd)

Άργησε λίγες ημέρες αλλά τελικά… ήρθε η καταιγίδα στην Αττική για την οποία οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν από τηn… Δευτέρα, αλλά ο καιρός του διέψευδε επί τετραήμερο!

Το κύμα κακοκαιρίας, που έχει ξεκινήσει από τη δυτική Ελλάδα πλήττει εδώ και μία ώρα περίπου την Αττική και εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα σε Μαρούσι και Κηφισιά, Γλυφάδα και Βούλα.

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Κυριαζή στην Κηφισιά από τη συμβολή με τη λεωφόρο Κηφισιάς έως τη συμβολή με την οδό Αγίου Τρύφωνος λόγω θραύσης αγωγού ύδρευσης.

Στην Γλυφάδα η θάλασσα… έχει ενωθεί με την ξηρά σε κάποια σημεία, καθώς η παραλιακή έχει μετατραπεί σε χείμαρρο και το ίδιο ισχύει και για την Βούλα, τόσο στην παραλιακή, όσο και στην λεωφόρο Βουλιαγμένης (στην τελευταία η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία στο αριστερό τμήμα της στην Γλυφάδα).

Ο ημιτελικός του Λιγκ Καπ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Φοίνικα διεκόπη προσωρινά στο τρίτο σετ αφού η οροφή του κλειστού του Αγίου Θωμά έμπαζε νερά λόγω της βροχής.
μποτιλιάρισμα έχει σημειωθεί στην Αττική Οδό εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες καταγράφονται και στα δύο ρεύματα του Κηφισού.

Η ΕΜΥ, επιτέλους «έπεσε μέσα» στην πρόβλεψή της.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μετά το μεσημέρι και από τα νότια ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές.

Από τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής.

Κεραυνοί καταγράφονται και στη Δυτική Αττική, με την ορατότητα στα Βίλια να είναι πολύ χαμηλή.

Koμφούζιο παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην άνοδο της Κηφισίας.

https://twitter.com/aodostraffic/status/1197542607108358145?s=20

Σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Σε συνέχεια του προηγούμενου Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού (α.α 26/2019), οι κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν:

1. Σήμερα Πέμπτη (21/11/2019),

α. Τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και
μέχρι το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

β. Από τις απογευματινές ώρες την Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και μέχρι το βράδυ τις δυτικές Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά
(συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τα νότια τμήματα της Εύβοιας.
Τη νύχτα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

2. Αύριο Παρασκευή (22/11/2019)

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες την ανατολική Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες, μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι αργά το απόγευμα τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τις Σποράδες.

Παρακολουθήστε στον χάρτη πιο κάτω πώς κινούνται αυτή την ώρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Πελοπόννησος, δυτικά και ανατολική Μακεδονία πλήττονται σφοδρά από την κακοκαιρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.