Έρχεται «παγωνιά» από την Κυριακή: Πέφτει 6 βαθμούς η θερμοκρασία – Χιόνια στα βόρεια

Έρχεται «παγωνιά» από την Κυριακή: Πέφτει 6 βαθμούς η θερμοκρασία – Χιόνια στα βόρεια

Ο χειμώνας μπαίνει σιγά-σιγά για τα καλά με το θερμόμετρο ν’αρχίζει να πλησιάζει τα… μονοψήφια νούμερα.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από μεθαύριο, Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, σε όλη τη χώρα, ακόμα και στην Αττική, με τη θερμοκρασία στις περισσότερες της χώρας να πέφτει κατά 6 βαθμούς Κελσίου.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρει το meteo, αύριο Σάββατο η θερμοκρασία στην Αθήνα θα ανέλθει στους 20 βαθμούς Κελσίου στις 2 μ.μ., ενώ την Κυριακή την ίδια ώρα η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 14 βαθμοί Κελσίου. Ανάλογη εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου από τους 16 βαθμούς αύριο, την Κυριακή η μέγιστη θα είναι 10 βαθμούς Κελσίου. Η ψυχρή εισβολή σε ορισμένες περιοχές της χώρας θα συνοδεύεται από βροχές, όχι όμως ιδιαιτέρως ισχυρές.

Από την πλευρά της, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει ότι η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή από την Κυριακή στα βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ από το βράδυ της Τρίτης και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού των επόμενων ημερών από την ΕΜΥ:

Καιρός: ΚΥΡΙΑΚΗ 01-12-2019

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες,τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια.

Καιρός: ΔΕΥΤΕΡΑ 02-12-2019

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με σποραδικές βροχές στα δυτικά. Από το απόγευμα στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός: ΤΡΙΤΗ 03-12-2019

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη Ελλάδα παροδικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

Καιρός: ΤΕΤΑΡΤΗ 04-12-2019

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν και στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Καιρός:ΠΕΜΠΤΗ 05-12-2019

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες,τις Κυκλάδες και την Κρήτη, με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθυνσεις 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.