«Ντύθηκε» στα λευκά η Ξάνθη – Έπεσαν τα πρώτα χιόνια

«Ντύθηκε» στα λευκά η Ξάνθη – Έπεσαν τα πρώτα χιόνια

H επέλαση του ψύχους είναι γεγονός, με τη χιονόπτωση να σημειώνεται ήδη σε ορισμένες περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Στα λευκά ντύθηκε το βράδυ η ορεινή Ξάνθη με το πρώτο χιόνι του 2019 να κάνει την εμφάνιση του.

Ήδη από τη Δευτέρα το σκηνικό του καιρού άλλαξε απότομα στην περιοχή, με τη θερμοκρασία να καταγράφει πτώση 7 βαθμών. Στην ορεινή ζώνη το θερμόμετρο έδειξε μείον, ενώ το κρύο συνεχίστηκε και την Τρίτη με την πρώτη χιονόπτωση για φέτος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα xanthinea, περιοχές όπως το Δασικό Χωριό, η Πάχνη αλλά και ο Κένταυρος φόρεσαν τα λευκά τους με τους κατοίκους να δείχνουν να απολαμβάνουν τη χιονόπτωση.

Βροχές και χιόνια στα βόρεια ηπειρωτικά την Τετάρτη

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια, ενώ οι άνεμοι θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, βροχές αναμένονται έως το πρωί αύριο στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα και αργότερα στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και της Θράκης έως το πρωί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.