ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πάνω από 2.000 κεραυνοί έπεσαν στην Ρόδο – Πολλά τα προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Ικαρία (βίντεο)

Πάνω από 2.000 κεραυνοί έπεσαν στην Ρόδο – Πολλά τα προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Ικαρία (βίντεο)

Δυνατές βροχές με μεγάλα ύψη υετού αλλά και καταιγίδες σημειώθηκαν στο νησί της Ρόδου το Σάββατο.

Σύμφωνα με το meteo 104 χιλιοστά καταγράφηκαν στη Λίνδο και 100 χιλιοστά στον Έμπωνα Ρόδου. Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου 15/2.

Μάλιστα, στα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 2.000 κεραυνούς τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.

Νωρίτερα, κάποιοι κάτοικοι στη Ρόδο άρχισαν να χρησιμοποιούν και… κανό μετά την έντονη βροχόπτωση που έπληξε το νησί.

Αρκετοί χείμαρροι, επίσης, πλημμύρισαν με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε «ποτάμια», ενώ σε αρκετούς οικισμούς σημειώθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από την περιοχή του Αρχαγγέλου, όπου τα ορμητικά νερά… εισέβαλαν σε δρόμους του οικισμού

Τα κυριότερα προβλήματα από την κακοκαιρία σημειώθηκαν σε περιοχές της δημοτικής ενότητας Λινδίων και Αρχαγγέλου, ενώ υπήρξαν επίσης καθυστερήσεις σε αεροπορικά δρομολόγια και ματαιώσεις προγραμματισμένων δρομολογίων πλοίων προς και από το νησί.

Το πλοίο Blue Star 2 έφτασε στη Ρόδο στις 10 το πρωί, αλλά δεν μπορούσε να δέσει επί 9 ώρες στο λιμάνι, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. Τελικά, το πλοίο, με 249 επιβάτες, κατάφερε να δέσει στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου.

Και στην Ικαρία υπήρξαν προβλήματα, με τον χώρο έξω από το αεροδρόμιο του νησιού να γεμίζει χώματα και μεγάλες ποσότητες νερού. Στο εσωτερικό του αεροδρομίου επίσης μπήκε νερό, ενώ πολλές ζημιές σημειώθηκαν σε οχήματα.

Πλημμύρισε το αεροδρόμιο στην Ικαρία

Προβλήματα ωστόσο δεν υπήρξαν μόνο στη Ρόδο. Εικόνες που έρχονται από το αεροδρόμιο της Ικαρίας δείχνουν ότι η καταρρακτώδης βροχή έφερε χώματα και μεγάλες ποσότητες νερού στον προαύλιο χώρο.

Στο εσωτερικό του αεροδρομίου επίσης μπήκε νερό, ενώ πολλές ζημιές σημειώθηκαν σε οχήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.