ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Τρελάθηκε» ο καιρός στις ΗΠΑ: Στην Καλιφόρνια έχει 38 βαθμούς και στη Ν.Υόρκη… χιονίζει (φώτο-βίντεο)

«Τρελάθηκε» ο καιρός στις ΗΠΑ: Στην Καλιφόρνια έχει 38 βαθμούς και στη Ν.Υόρκη… χιονίζει (φώτο-βίντεο)

«Τρελάθηκε» ο καιρός στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς δύο μήνες μετά το επίσημο τέλος του χειμώνα, εκείνος επέστρεψε δριμύτερος και μάλιστα το μήνα Μάιο. Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν χιονοπτώσεις και ασυνήθιστα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στη Νέα Υόρκη κι άλλες περιοχές.

Το χιόνι έφθασε τα 30 εκατοστά σε μέρη με υψόμετρο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης – που δίνει μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού – και τη Νέα Αγγλία, ενώ στα λευκά ντύθηκαν ακόμη και παράκτιες περιοχές από το Μέιν, το Νιου Χάμσαϊρ και τη Βοστώνη μέχρι το Μανχάταν, όπου το Central Park είχε να δει χιόνι τέτοια εποχή από το 1977!
https://twitter.com/sethtravis/status/1259230550830780416

Μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για μια ασυνήθιστη πολική δίνη, που συμβαίνει μια φορά ανά γενιά μήνα Μάιο!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Μασαχουσέτη είχε να χιονίσει τόσο πολύ τέτοια εποχή από τον Μάιο του 2002. Η κακοκαιρία συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους 140 χλμ./ώρα στο Mount Washington Observatory, ενώ ο υδράργυρος έπεσε στους -30C!

Θερμοκρασίες υπό το μηδέν καταγράφηκαν και σε περιοχές του Νιου Τζέρσι και της Νέας Υόρκης, ενώ οι Αρχές προειδοποιούν για τον σχηματισμό παγετού στην Πενσυλβάνια.

Η εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανήρτησε στο Twitter ένα χάρτη που δείχνει πώς ο «τρελαμένος» καιρός χώρισε στα δύο τη χώρα: στην Καλιφόρνια αναμένονται θερμοκρασίες κοντά στους 38 βαθμούς Κελσίου και στο Μέιν στους 8C!

«Θα έχει περισσότερη ζέστη στην Αλάσκα παρά στην Ατλάντα της Τζόρτζια», σχολίασε ο μετεωρολόγος Μπέρνι Ρένο του Accu Weather.

Η λεγόμενη «πολική δίνη», προκύπτει από την κίνηση των ισχυρών, ανωτέρου επιπέδου, ανέμων που συνήθως βρίσκονται στον βόρειο πόλο σε μια αριστερόστροφη κατεύθυνση δημιουργώντας ένα πολικό σύστημα χαμηλής πίεσης. Αυτοί οι άνεμοι τείνουν να κρατούν τον τσουχτερό κρύο αέρα κλειδωμένο στις αρκτικές περιοχές του Βόρειου Ημισφαιρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Ωστόσο με την κατάλληλη ευκαιρία, αυτή η δίνη μπορεί να παραμορφωθεί και να βουτήξει πολύ νοτιότερα από ότι συνήθως, επιτρέποντας τον κρύο αέρα να παγώσει και πιο χαμηλές περιοχές. Ωστόσο ένα τέτοιο φαινόμενο επηρεάζει κυρίως τις βορειότερες περιοχές του πλανήτη, όπως τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.