Κυκλώνας «Ιανός»: Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες (βίντεο)

Κυκλώνας «Ιανός»: Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες (βίντεο)

Ο κυκλώνας «Ιανός» ο οποίος άφησε πίσω του, αρκετές ζημιές σε διάφορες περιοχές, πλέον κινείται νοτιότερα προς Λακωνία, Κύθηρα και Κρήτη.

​Οι εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν ότι μέσα σε μια νύχτα έπεσε βροχή πέντε μηνών η οποία προκάλεσε πρωτοφανείς καταστροφές σε υποδομές και σπίτια αλλά και εγκλωβισμούς εκατοντάδων πολιτών.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, σφοδρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο και αύριο μέχρι και το βράδυ της Κυριακής θα επηρεάσουν πρώτα τα δυτικά τμήματα της Κρήτης και στη συνέχεια τα κεντρικά και κυρίως τα νότια παράλια με ιδιαίτερα υψηλό τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων σε όλες τις παραπάνω προαναφερθείσες περιοχές.

Την Κυριακή οι βροχές και οι καταιγίδες του «Ιανού» θα περιοριστούν στην Κρήτη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πυκνότερες στα νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 27, στην Ήπειρο από 15 έως 29 βαθμούς. Στη Θεσσαλία από 12 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 28, και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 27 βαθμούς, ενώ στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 8 μποφόρ τοπικά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν, στα βόρεια πελάγη βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στα νότια πελάγη ανατολικοί με ίδιες εντάσεις, ενώ βαθμιαία θα στραφούν παντού σε βορειοδυτικούς.

Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά στα 7. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.