ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές – Έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο (χάρτης)

Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές – Έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο (χάρτης)

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, από σήμερα Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, αναμένεται να υπάρξει σταδιακή ενίσχυση των ανέμων.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις επόμενες ημέρες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια

-Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει το Σαββατοκύριακο θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες κάτω από τους 20 βαθμούς

-Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ενίσχυση την Παρασκευή και το Σάββατο και θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο

Η ενίσχυση οφείλεται στο συνδυασμό χαμηλών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο με υψηλές στην Κεντρική Ευρώπη όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί, όπου ενδεικτικά παρουσιάζεται η κατανομή της βαρομετρικής πίεσης και ο επιφανειακός άνεμος το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να διατηρηθούν έως την Κυριακή.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, την Πέμπτη οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο αναμένεται να φτάσουν τα 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις και δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ.

Στον επόμενο χάρτη παρουσιάζονται τόσο οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

Παράλληλα, τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά (με εξαίρεση τη Θράκη), στην Εύβοια και στην Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 22-24 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Δωδεκάνησα, τους 15-17 στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο και τους 19-21 στις υπόλοιπες περιοχές.

Δείτε στους χάρτες που ακολουθούν τις θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.