ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καιρός: Δείτε σε ποιες περιοχές βρέχει τώρα – Η πρόγνωση με την πορεία της κακοκαιρίας (χάρτες)

Καιρός: Δείτε σε ποιες περιοχές βρέχει τώρα – Η πρόγνωση με την πορεία της κακοκαιρίας (χάρτες)

Με κακοκαιρία όπως όλα δείχνουν θα αποχαιρετήσουμε τον διαφορετικό Νοέμβριο, και με τσουχτερό κρύο και χιόνια θα υποδεχθούμε τον εορταστικό Δεκέμβριο.

Ο καιρός έχει επιδεινωθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής με καταιγίδες να εκδηλώνονται στα ανοικτά του Ιονίου, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό πλησιάζει τη χώρα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του meteo.gr, αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς στην Ιθάκη και σε περιοχές του Ρεθύμνου. Ισχυρές βροχές εκδηλώνονται και στην Πελοπόννησο, στην Αμαλιάδα.

Δεν εκτελούνται δρομολόγια στη γραμμή Ληξούρι-Αργοστόλι σήμερα λόγω απαγορευτικού.

Το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό πλησιάζει από την Ισπανία και θα κινηθεί ανατολικά και από το μεσημέρι της Κυριακής να επηρεάσει τη χώρα μας μέχρι και την Τρίτη, με μια τριήμερη κακοκαιρία που αναμένεται να δώσει διαρκείς, σημαντικές βροχές και αρκετό νερό, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νοτιοανατολικά και μάλιστα, τα τωρινά στοιχεία θέλουν να ανατροφοδοτείται από νέα βαρομετρικά χαμηλά, με αποτέλεσμα αρκετές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, αλλά και σημαντικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο Δεκέμβριος θα μας υποδεχτεί με αρκετό κρύο και δεν αποκλείεται την ερχόμενη Τρίτη να εκδηλωθούν χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερα υψόμετρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αμερικανικού μοντέλου GFS.

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί αποτυπώνονται τα νέφη του βαρομετρικού χαμηλού στις 08:40 ώρα Ελλάδας, ενώ με κίτρινους αστερίσκους σημειώνονται οι περιοχές όπου εκδηλώνονται καταιγίδες, σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS.

Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης από αργά το βράδυ του Σαββάτου, όταν βροχές θα εκδηλώνονται στη νοτιοδυτική χώρα, έως τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν τα φαινόμενα θα περιορίζονται στα ανατολικά και νότια.

Πού βρέχει τώρα – Δείτε χάρτες του meteo

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Κυριακή

Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά.

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πιθανές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά και νότια. Πολύ ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι στο Ιόνιο.

Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 αρχικά τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στη Δυτική Κρήτη, περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Βαθμιαία οι βροχές θα επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της χώρας, συνοδευόμενες από καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Ασθενέστερα θα είναι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ μέχρι το βράδυ ο καιρός στα βορειοδυτικά θα παρουσιάσει βελτίωση.

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 15, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 2 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 18, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 3 έως 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 6 έως 18, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια πελάγη 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν δίνοντας μετά το μεσημέρι βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα, ιδιαίτερα από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες. από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.