ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Άστατος ο καιρός την 25η Μαρτίου – Πού θα δούμε χιόνια & καταιγίδες (χάρτες)

Άστατος ο καιρός την 25η Μαρτίου – Πού θα δούμε χιόνια & καταιγίδες (χάρτες)

Σύμφωνα με την πρόγνωση ο καιρός ανήμερα της 25ης Μαρτίου θα είναι άστατος με τσουχτερό κρύο και χιόνια, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα.

Η χειμωνιάτικη «εξπρές» αλλαγή του καιρού ξεκινά από σήμερα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν παγωνιά και χιονοπτώσεις ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Την 25η Μαρτίου, αναμένονται χιονοπτώσεις σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο. «Δεν θα αποτελέσει έκπληξη να δούμε την παρέλαση να διεξάγεται με χιονονιφάδες στο κέντρο της πόλης της Αθήνας», έχει δηλώσει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Στρατιωτική παρέλαση με χιονόνερο και τσουχτερό κρύο

Παρέλαση με χιονόνερο μέχρι και στην Αττική την 25η Μαρτίου προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα τελεστεί η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία περιορισμένου αριθμού μελών της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη και ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση στην οποία θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος και τμήματα από συμμαχικές χώρες. Μαζί με τα ελληνικά αεροσκάφη θα πετάξουν σχηματισμοί αμερικανικών F-16 και Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία, η παρέλαση θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό σε όλη τη χώρα

-Νεφώσεις στα δυτικά, στην υπόλοιπη χώρα παροδικές βροχές και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά
–Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα της Πέμπτης
-Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με άνοδο το Σαββατοκύριακο
-Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση

Καιρός – ΕΜΥ: Δείτε χάρτες με την πρόγνωση του καιρού, ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Οι θερμοκρασίες ανήμερα της Εθνικής Επετείου – Πού θα έχει κρύο την 25η Μαρτίου

Ο καιρός την 25η Μαρτίου: Η αναλυτική πρόγνωση

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στα βόρεια γρήγορα θα σταματήσουν, βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και μέχρι το βράδυ στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα βόρεια τοπικά ισχυρός.

Αρκετά χαμηλότερα από τον μηδέν έφτασε η θερμοκρασία σε ορεινές και ημιορεινές της χώρας το πρωί της Τετάρτης.

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες. Όπως φαίνεται σε αυτόν, η απολύτως χαμηλότερη καταγράφηκε στη Βλάστη Κοζάνης και ήταν ίση με -7.5 βαθμούς Κελσίου.

Σημαντικές βροχές σημειώθηκαν κατά κύριο λόγο σε Εύβοια και Κρήτη έως το πρωί της Τετάρτης 24/03. Όπως προκύπτει από τον σχετικό πίνακα που παρουσιάζει τους 8 σταθμούς που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, στην Ασή Γωνιά Χανίων το ολικό ύψος έφτασε τα 47 χιλιοστά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.