Καιρός: «Κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και βροχοπτώσεων το Σαββατοκύριακο (χάρτες)

Καιρός: «Κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και βροχοπτώσεων το Σαββατοκύριακο (χάρτες)

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι βροχερός, καθώς προβλέπονται καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά.

Αφρικανική σκόνη και λασποβροχές θα μας συντροφεύουν τις επόμενες ημέρες, ενώ πιο βροχερή ημέρα δείχνει να είναι η Δευτέρα.

Για το Σάββατο αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα νοτιοδυτικά, ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα νότια.

Την Κυριακή τώρα, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα νοτιοδυτικά σποραδικές καταιγίδες και συνεχίζει να ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό σήμερα σε όλη τη χώρα

-Τοπικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγα φαινόμενα και μεταφορά σκόνης στα νότια

-Ένταση βροχοπτώσεων από Δευτέρα

-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή με άνοδο στα νότια

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα το Σάββατο τα 8 μποφόρ στα νότια

Σήμερα Πέμπτη προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά και στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση και με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Ο καιρός στην Αθήνα σήμερα θα είναι συννεφιασμένος με πιθανή βροχή την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου

Πρόσκαιρες βροχές σε Μακεδονία, Θράκη σήμερα – Η πρόγνωση σε χάρτες

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ασθενείς χιονοπτώσεις. Τις πρωινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μικρής διάρκειας καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πυκνότερες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν, αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις περισσότερες περιοχές κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου.

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικούς και ενισχυόμενοι στα νότια στα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​​​​​​​

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.