ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η τεχνολογία… τρέχει – Εφαρμογή ερμηνεύει τα συναισθήματα της γάτας σας (βίντεο)

Η τεχνολογία… τρέχει – Εφαρμογή ερμηνεύει τα συναισθήματα της γάτας σας (βίντεο)

Ένας Κινέζος προγραμματιστής δημιούργησε μια εφαρμογή που είναι σε θέση να ερμηνεύσει τη διάθεση της γάτας σας.

Η εφαρμογή κυκλοφόρησε την Τετάρτη κι έγινε το απόλυτο viral στην ασιατική χώρα, σύμφωνα με τους Global Times.

Ο δημιουργός της εφαρμογή που μένει στην πόλη Σενζέν στην Κίνα πέρασε ένα Σαββατοκύριακο δουλεύοντας στην εφεύρεσή του.

Το πρόγραμμα στηρίζεται σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και παρατηρήσεις της συμπεριφοράς της γάτας του δημιουργού του, συμπεριλαμβανομένων των αντιδράσεων του αιλουροειδούς και των νιαουρισμάτων του σε πραγματικό χρόνο.

“Είμαι γατόφιλος και συχνά μου λείπει το γατάκι μου όταν λείπω για δουλειά στο γραφείο” λέει ο προγραμματιστής.

Πολλοί ήταν οι χρήστες που αποφάσισαν να κατεβάσουν το app και να το δοκιμάσουν στο δικό τους κατοικίδιο, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ζήτησαν από τον προγραμματιστή να φτιάξει κάτι ανάλογο και για γυναίκες.

Έτσι, θα μπορούν να ερμηνεύσουν πιο εύκολα τα μπερδεμένα συναισθήματα των συντρόφων τους, όπως, χαρακτηριστικά, ανέφεραν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Είναι δυνατόν να φτιάξεις και μια άλλη εφαρμογή που να μπορεί να αναγνωρίσει τη συναισθηματική κατάσταση της κοπέλας μου;” σχολίασε με χιούμορ κάποιος χρήστης στο Weibo, με χιλιάδες άλλους να δείχνουν ότι συμφωνούν απολύτως με την ιδέα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.