ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Έχει γίνει viral – Νεογέννητο γατάκι γεννήθηκε με… δύο πρόσωπα (βίντεο)

Έχει γίνει viral – Νεογέννητο γατάκι γεννήθηκε με… δύο πρόσωπα (βίντεο)

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που απεικονίζει ένα αλλόκοτο γατάκι το οποίο γεννήθηκε στην Ταϊλάνδη και έχει… δύο πρόσωπα.

Το ράτσας αμερικάνη κοντότριχη γατί ακούει στο όνομα Νάμτσοκ και γεννήθηκε μαζί με άλλα τέσσερα απολύτως φυσιολογικά αδερφάκια από μια γατούλα στην επαρχία Σαμούτ Πρακάν, στις 27 Αυγούστου.

Ήταν το τελευταίο και καλύτερο που γεννήθηκε και μόλις βγήκε προκάλεσε τεράστια έκπληξη στους ιδιοκτήτες του.

Φαίνεται να έχει δυο ζευγάρια ματάκια, δυο στοματάκια και δυο μυτάκια. Κι όλα αυτά επάνω σε ένα μόνο κεφαλάκι, που μοιάζει λες κι έχει δυο πρόσωπα.

Κι αν εξαιρέσεις το λιγουλάκι παράξενο παρουσιαστικό του και πως και τα δύο προσωπάκια του μοιάζουν να κάνουν συγχρονισμένες κινήσεις, το γατί συμπεριφέρεται ακριβώς όπως και τα αδέρφια του.

“Στην αρχή φοβήθηκα ότι το γατάκι μου δεν θα ζήσει, αλλά είναι γεμάτο υγεία και κάνει ακριβώς όπως κι όλα τα άλλα γατάκια. Ελπίζω, ο Νάμτσοκ να μείνει μαζί μας για πολύ καιρό” λέει ο ιδιοκτήτης του.

“Θα κάνω τα πάντα για να κρατήσω στο γατί μου ζωντανό. Πιστεύω ότι είναι ένα ιδιαίτερο ζώο και πως είμαστε πολύ τυχεροί που το γέννησε η γάτα μας” συνεχίζει.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι γάτες με δυο πρόσωπα ονομάζονται Τζάνους – από τον Ρωμαϊκό θεό με τα δύο πρόσωπα, τον Ιανό – και πρόκειται για εξαιρετικά σπάνια ζώα. Γεννιούνται λόγω ατελούς διαχωρισμού δύο εμβρύων.

Μια τέτοια γατούλα Τζάνους θεωρείται ότι έχει ένα κεφάλι, έναν και μόνο εγκέφαλο, ένα σώμα και ένα σετ εσωτερικών οργάνων.

Το μόνο μέρος του σώματος που διπλασιάζεται είναι το πρόσωπο και το ποσοστό διπλασιασμού διαφέρει από γάτα σε γάτα.

Όσο για το Νάμτσοκ, αυτός είναι πια μια διασημότητα στα social media, με πολλούς χρήστες να εκδηλώνουν τη συμπάθειά τους και την επιθυμία τους να τον υιοθετήσουν.

Πάντως, παρά τη μεγάλη προσφορά για νέα οικογένεια, ο γατούλης μας δεν φαίνεται να αφήνει το σπίτι του για πολύ καιρό, μιας και οι γατο-γονείς του τον αγαπούν πάρα πολύ.

Εξάλλου, λίγο ή πολύ όλες οι γάτες είναι κάπως διπρόσωπες και γι’ αυτό άλλωστε τις αγαπάμε!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.