ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτές είναι οι 3 συμπεριφορές που πληγώνουν τον σκύλο σου!

Αυτές είναι οι 3 συμπεριφορές που πληγώνουν τον σκύλο σου!

Μπορεί ο σκύλος σου να μην έχει φωνή να μιλήσει, αλλά έχει μια τεράστια ψυχή και πολλά συναισθήματα, τα οποία θα πρέπει να λαμβάνεις υπόψιν κάθε φορά που επικοινωνείς μαζί του.

Οι συμπεριφορές που πληγώνουν τον σκύλο σου είναι συμπεριφορές που έχεις απέναντί του άθελά του, ακριβώς γι’ αυτό πήραμε συμβουλές από εκπαιδευτές σκύλων και μάθαμε όλα τα λάθη που κάνεις.

Αυτά τα λάθη είναι οι συμπεριφορές που μπορείς να ξεκινήσεις να διορθώνεις από σήμερα κιόλας ώστε να έχεις μια υγιή κι ευτυχισμένη σχέση με τον τετράποδο φίλο σου, που είναι ο καλύτερος συγκάτοικος για σένα!

Τον τιμωρείς

Δεν είναι σωστός τρόπος εκπαίδευσης το να τον τιμωρείς κάθε φορά που κάνει ένα λάθος. Το να τον αφήσεις στο μπαλκόνι 5 ώρες επειδή τα έκανε μέσα δεν είναι λύση. Αντ’ αυτού προτίμησε να επιβραβεύεις τις καλές συμπεριφορές του ώστε μ’ αυτό τον τρόπο να προλάβεις τις λάθος συμπεριφορές.

Όταν αρχίζεις και φωνάζεις στον σκύλο σου ή του τραβάς το λουρί με δύναμη, χωρίς να καταλαβαίνει ο σκύλος σου τι ακριβώς συμβαίνει, απλά νιώθει ένα τεράστιο άγχος και φόβο. Και σίγουρα δεν θέλεις ο σκύλος σου να σε φοβάται και να αγχώνεται για το ποια θα είναι η επόμενη τιμωρία που θα τον βάλεις.

Σκωτσέζικο ντους

Μια σταθερή συμπεριφορά δημιουργεί ασφάλεια στον σκύλο σου. Δεν γίνεται να του συμπεριφέρεσαι ανάλογα με το τι διάθεση έχεις εσύ εκείνη τη στιγμή. Το ότι έχεις μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, δεν είναι δικαιολογία για να είσαι μια μέσα στις αγάπες απέναντί του και το αμέσως επόμενο λεπτό να ξεσπάς πάνω του.

Επίσης, μην κάνεις το λάθος και του επιτρέπεις κάποιες φορές πράγματα που κανονικά του απαγορεύεις γιατί διχάζεται και πληγώνεται. Για παράδειγμα, εάν δεν τον αφήνεις να ανεβαίνει στο κρεβάτι, μείνε σταθερός σ’ αυτή την άποψη και μην τον αφήνεις να το κάνει ανά διαστήματα διότι δεν θα καταλάβει γιατί τις υπόλοιπες μέρες δεν μπορεί να ανέβει.

Δεν περνάς χρόνο μαζί του

Εσύ μπορεί να έχεις τη δουλειά, τους φίλους, τον σύντροφο και την οικογένειά σου, όμως, ο σκύλος σου έχει μόνο εσένα. Φυσικά και θέλει να περνάτε όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο μαζί! Αν μπορούσε να είναι μαζί σου 24 ώρες το 24ωρο το ξέρεις ότι θα ήταν η καλύτερή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γι’ αυτό μην τον παραμελείς και ξεχνάς την ανάγκη του να περνάει χρόνο μαζί σου. Βόλτα, χάδια, παιχνίδια είναι αυτά που πρέπει να κάνεις καθημερινά με τον σκύλο σου εάν θέλεις να είναι ευτυχισμένος!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.