ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κάθε πότε πρέπει να κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας

Κάθε πότε πρέπει να κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας

Παλαιότερα, επικρατούσε η άποψη ότι τα σκυλιά δεν υπήρχε λόγος να κάνουν συχνά μπάνιο, διότι επηρεάζει αρνητικά το δέρμα τους, κάτι όμως το οποίο πλέον έχει αποδειχθεί ότι δεν ισχύει. Πολλοί απο τους μικρούς μας φίλους αγαπούν το μπάνιο και το grooming τους, ενώ κάποια άλλα δεν το αγαπούν ιδιαίτερα. Όποια όμως κι αν είναι η άποψη του κατοικιδίου σας για την καθαριότητά του, εσείς πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές των ειδικών για την υγεία του τριχώματός του.

Μια φορά το μήνα κατά μέσο όρο είναι ο ιδανικός χρόνος για να κάνετε μπάνιο το σκύλο σας για να διατηρείται η γούνα του με τα φυσικά έλαια, ώστε να μην γίνεται πιο ξηρή, επιρρεπής σε πιτυρίδα, κατσάρωμα ή θαμπάδα.

Το μπάνιο παίζει σημαντικό ρόλο τόσο για την υγεία της γούνας τους, όσο και του δέρματός τους και βοηθάει τα ζώς να είναι καθαρά χωρίς παράσιτα. Το μόνο που πρέπει να συνυπολογίσουμε, είναι η φυλή στην οποία ανήκει το εκάστοτε σκυλί αλλά και η καθημερινή δραστηριότητά του.

Για παράδειγμα, ένας σκύλος που βρίσκεται στον κήπο και παίζει καθημερινά με τα χώματα, θα λερωθεί πιο γρήγορα και περισσότερο από ένα σκυλάκι που ζει μέσα στο σπίτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα σκυλί που έχει λιπαρή προδιάθεση στο τρίχωμά του μπορεί να χρειαστεί μπάνιο ακόμα και μια φορά την εβδομάδα, ενώ ένα με αδιάβροχη γούνα, θα πρέπει να πλένεται πιο αραιά, ώστε να διατηρηθούν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.