Ένας σκύλος-φύλακας άγγελος – Μυρίζει τον διαβήτη του αφεντικού του και την προειδοποιεί εγκαίρως (βίντεο)

Ένας σκύλος-φύλακας άγγελος – Μυρίζει τον διαβήτη του αφεντικού του και την προειδοποιεί εγκαίρως (βίντεο)

Ο Μάτζικ δεν είναι απλά ο καλύτερος φίλος της Κλαιρ, είναι και ο φύλακας άγγελός της που την προειδοποιεί κάθε φορά που τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα της πέσουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η Κλαιρ Πέστιφιλντ από την Αγγλία είναι διαβητική και η ζωή της έχει γίνει πιο εύκολη από τότε που απέκτησε τον Μάτζικ. Ο σκύλος της έχει εκπαιδευτεί για να εντοπίζει πότε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα της Κλαιρ βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα και να την προειδοποιεί εγκαίρως.

«Προτού αποκτήσω τον Μάτζικ, έπρεπε να ελέγχω τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μου κάθε μία ώρα πρωί και βράδυ… Το να έχω τον Μάτζικ τώρα, σημαίνει ότι μπορώ να κοιμηθώ δίχως να έχω το άγχος για το τι θα συμβεί την νύχτα, γιατί (γνωρίζω από τώρα) πως ο Μάτζικ θα με ξυπνήσει σε περίπτωση που τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μου πέσουν πάρα πολύ», λέει η Κλαιρ.

Ο Μάτζικ πέρασε από πολύμηνη εκπαίδευση προκείμενου να μπορεί να εντοπίζει στην ανάσα της Κλαιρ τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα της και να την προειδοποιεί για κάθε πιθανό κίνδυνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.