Πώς θα καταλάβετε αν δίνετε στο κατοικίδιό σας παραπάνω φαγητό από όσο πρέπει;

Πώς θα καταλάβετε αν δίνετε στο κατοικίδιό σας παραπάνω φαγητό από όσο πρέπει;

Το να δώσεις παραπάνω φαγητό στον κατοικίδιό σου είναι πάρα πολύ εύκολο. Είτε υπεργεμίζοντας άθελά σου το πιάτο του είτε δίνοντας του παραπάνω λιχουδιές από το κανονικό επειδή απλά είναι αξιαγάπητο. Ωστόσο είναι κάτι που πρέπει να σταματήσεις αν κάνεις ώστε να φροντίσεις να παραμείνει υγιές.

Αλλά πόσο ακριβώς είναι το υπερβολικό όταν πρόκειται για την τροφή του κατοικίδιου σου;

Ευτυχώς, αυτό είναι κάτι που εύκολα μπορείς να διαπιστώσεις στο σπίτι.

Ο καλύτερος τρόπος να καταλάβεις αν τρώει παραπάνω από όσο χρειάζεται είναι να κοιτάξεις τη μέση του. Ο σκύλος ή η γάτα σου θα πρέπει να έχει λίγη μέση. Αυτό, σύμφωνα με την κτηνιατρική, ονομάζεται δείκτης θρεπτικής κατάστασης. Ένα πέντε στα εννιά είναι μια καλή θρεπτική κατάσταση. Όταν δηλαδή ο σκύλος ή ο γάτος έχει ένα σώμα που μοιάζει με κλεψύδρα και κάποια από τα πλευρά του είναι διακριτά.

Πώς θα υπολογίσεις την σωστή ποσότητα τροφής για το κατοικίδιό σου;

«Συνήθως οι τροφές έχουν στην πίσω πλευρά τις συσκευασίας τη σωστή ποσότητα τροφής ανάλογα με την ηλικία, τη φυλή και το βάρος του κατοικίδιου. Έχουν ένα εύρος. Το χαμηλότερο όριο το δίνεις για ένα ζώο με την ελάχιστη σωματική δραστηριότητα, πχ. ένα ζώο που είναι όλη μέρα στον καναπέ. Αντίστοιχα, το μέγιστο όριο σε ένα ζώο με έντονη δραστηριότητα, πχ. μεγάλες βόλτες. Συνήθως συνιστούμε τον μέσο όρο.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά, για να είσαι εκατό τοις εκατό σίγουρη, δεν έχεις παρά να κλείσεις ένα ραντεβού με τον κτηνίατρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.