Εσύ το ήξερες; – Αυτός είναι ο λόγος που οι γάτες φοβούνται στα αγγούρια (βίντεο)

Εσύ το ήξερες; – Αυτός είναι ο λόγος που οι γάτες φοβούνται στα αγγούρια (βίντεο)

Οι γάτες είναι ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα και παρεξηγημένα κατοικίδια.

Κάποιοι τις θεωρούν «ύπουλες», που δεν έχουν ανάγκη τον άνθρωπο για να επιβιώσουν ή δεν κάνουν «γλύκες» όπως τα σκυλιά. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού που τις λατρεύει και τις θεωρεί ευφυείς.

Όπως και και έχει πάντως, είτε είσαι cat person ή dog person, πρέπει να παραδεχτείς ότι οι γάτες μπορούν να γίνουν πολύ αστείες. Εδώ και καιρό, κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο βίντεο με γάτες και αγγούρια. Φαίνεται πώς τα μικρά αιλουροειδή φοβούνται τα αγγούρια και πετάγονται στον αέρα μόλις τα αντικρίσουν. Τα ξεκαρδιστικά αυτά βίντεο έγιναν αμέσως viral και λατρεύουμε να τα παρακολουθούμε.

Εύλογα όμως αναρωτιόμαστε: Γιατί οι γάτες έχουν αυτόν τον παράλογο φόβο για τα αγγούρια;

Από ό,τι φαίνεται, δεν είναι το ίδιο το πράσινο λαχανικό που τρομάζει τις γάτες. Μια θεωρία είναι ότι τα αγγούρια θυμίζουν στις γάτες τα φίδια. Οι γάτες φοβούνται τα ερπετά και το αγγούρι, λόγω χρώματος και σχήματος, τους μοιάζει αρκετά.

Άλλη μία θεωρία είναι πιο απλή. Η ξαφνική εμφάνιση του αγγουριού πίσω τους είναι αυτή που τους προκαλεί έκπληξη και ταραχή. Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τρομάζουν και με οτιδήποτε άλλο εμφανιστεί ξαφνικά δίπλα τους.

Ο Jill Goldman, συμπεριφοριστής ζώων στην Καλιφόρνια, εξηγεί ότι τα αγγούρια ενεργοποιούν τις φυσικές αποκρίσεις ξαφνιάσματος στις γάτες. Θα απομακρυνθούν γρήγορα και να ανασυνταχτούν από απόσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και τα βίντεο αυτά είναι πολύ αστεία και διασκεδαστικά, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην προσπαθήσετε να κάνετε αυτή τη φάρσα στο κατοικίδιό σας. Και αυτό γιατί δεν είναι καλό για την υγειά τους. Μπορεί να χτυπήσουν, να σπάσουν κάτι ή να τους δημιουργηθεί παρατεταμένο στρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.