10 πράγματα που «μισεί» ο σκύλος στο αφεντικό του

10 πράγματα που «μισεί» ο σκύλος στο αφεντικό του

Μερικές συμβουλές για όλους εσάς που έχετε σκύλο ή πρόκειται να αποκτήσετε έναν!

Τα σκυλιά δεν μπορούν να κρύψουν τα συναισθήματα τους, γι ‘αυτό είναι εύκολο να καταλάβετε τις περισσότερες φορές αν έχουν αυξημένη ή μειωμένη διάθεση. Έτσι, εάν ένας σκύλος κουνάει την ουρά του και γαυγίζει χαρούμενα όταν βλέπει τον ιδιοκτήτη του, είναι ξεκάθαρο πως αισθάνεται εκείνη τη στιγμή. Ωστόσο, δεν είναι τόσο εύκολο να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματα δυσαρέσκειας ή θλίψης σε έναν σκύλο.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τι μπορεί να αναστατώσει τον “καλύτερο σας φίλο” και πως οι δυο σας μπορείτε να βρείτε τρόπους για να καταλάβετε ο ένας τον άλλον.

Αφήνετε ξένους να χαϊδεύουν το σκυλί σας
Εάν ένα παιδάκι έρχεται προς μέρος του σκύλου σας ή κάποιος ξένος προσπαθεί να τον χαϊδέψει λέγοντας “Τι όμορφο σκυλάκι!”, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τον αποτρέψετε και να του πείτε ευγενικά “όχι”. Η διάθεση του σκύλου σας εκείνη την στιγμή μπορεί να είναι διαφορετική, και ακόμη και ο πιο κοινωνικός σκύλος μπορεί να αντιδράσει άσχημα. Εάν αφήνετε τον καθένα να αγγίζει το σκυλί σας, τότε παύετε να είστε ο “ηγέτης” μπροστά στα μάτια του.

Το σκυλί σας δεν έχει μια καθημερινή ρουτίνα
Το σκυλί σας έχει το δικό του βιολογικό ρολόι, γι’ αυτό η καθημερινή ρουτίνα είναι σημαντική. Η συνέπεια και η ρουτίνα του δημιουργούν μια αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς, ενώ μειώνουν τα επίπεδα του στρες του. Προσπαθήστε να ταίζετε, να βγάζετε βόλτα και να εκπαιδεύετε το σκυλί σας την ίδια ώρα κάθε μέρα. Μετά από λίγες μέρες θα παρατηρήσετε ότι το σκυλί σας έχει γίνει πιο ευτυχισμένο.

Σας αρέσει να ντύνετε το σκυλί σας
Εάν δεν έχετε εκπαιδεύσει το σκυλί σας να φοράει ρούχα από τότε που ήταν κουτάβι, θα είναι δύσκολο να το ντύσετε όταν είναι σε μεγαλύτερη ηλικία. Δεν υπάρχει πρόβλημα να του φορέσετε ένα πουλόβερ ή ένα παλτό αν έχει κρύο εξώ, ωστόσο καλό θα είναι να αποφύγετε τα καπέλα και τις άβολες στολές.

Τραβάτε το λουρί του σκύλου σας
Ο σκύλος σας θα αναστατωθεί εάν: Δεν τον αφήνετε να μυρίσει διάφορα σημεία όταν τον βγάζετε βόλτα.
Η βόλτα για έναν σκύλο δεν είναι μόνο για να “ανακουφίσει” τον εαυτό του, αλλά και μια ευκαιρία να γνωρίσει την γύρω περιοχή. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το κατοικίδιο σας θα αναστατωθεί αν το τραβάτε με το λουρί μακριά από τα δέντρα, και τον περιορίζετε όλη την ώρα.

Τραβάτε έντονα το λουρί του.
Οι ειδικοί λένε ότι το λουρί είναι ένα μέσο επικοινωνίας μεταξύ ενός ιδιοκτήτη και του σκύλου του. Βέβαια, δεν πρέπει να αφήνετε το σκυλί σας να σας τραβάει, και αν δεν σας ακούει, σταματήστε εκείνη την στιγμή. Μόλις το λουρί χαλαρώσει και ο σκύλος σας περιμένει, μπορείτε να συνεχίσετε τη βόλτα σας.Μην χρησιμοποιείτε πολύ κοντό λουρί, καθώς είναι κάτι που θα κάνει τον σκύλο σας νευρικό. Αν έχετε μακρύ λουρί και τον αφήσετε να περπατήσει ελεύθερα, θα κάνει την βόλτα σας πιο εύκολη, καθώς δεν θα νιώθει συνεχή πίεση.

Δεν παίρνετε στα σοβαρά τον φόβο του σκύλου σας για το νερό
Είναι πολύ σπάνιο να αρέσει σε έναν σκύλο να κάνει μπάνιο. Ακόμη και οι ράτσες που αγαπούν το κολύμπι, μπορεί να μισούν το μπάνιο. Συνήθως δεν τους αρέσει ο ήχος τρεχούμενου νερού ή οι ολισθηρές επιφάνειες. Έτσι, αν θέλετε να μειώσετε το άγχος του σκύλου σας, τοποθετήστε ένα πατάκι ολίσθησης στην μπανιέρα, περιποιηθείτε τον και στην συνέχεια ανταμείψτε τον με μια λιχουδια για την καλή συμπεριφορά του.

Μην φωνάζετε στο σκυλί σας
Αν το κουτάβι σας δεν είναι ακόμα αρκετά εκπαιδευμένο για να περιμένει για μια βόλτα και λερώσει το πάτωμα, οι φωνές σας θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Εάν τιμωρήσετε το σκυλί σας χτυπώντας το ελαφρά ή του φωνάξετε, δεν θα εκπαιδευτεί και θα σας φοβάται.

Τα σκυλιά φοβούνται τους δυνατούς ήχους και δεν καταλαβαίνουν τι θέλετε από αυτά. Οι χειρονομίες είναι πολύ πιο αποτελεσματικές. Αν είστε δυσαρεστημένοι με τη συμπεριφορά του σκύλου σας, πάρτε μια συγκεκριμένη στάση σώματος και δείξτε την δυσαρέσκεια σας με μια έκφραση στο πρόσωπο σας. Συνήθως, αυτό αρκεί για να καταλάβει ο σκύλος σας ότι έκανε λάθος.

Τον πειράζετε συνεχώς
Αυτό που μπορεί να είναι αστείο για έναν άνθρωπο, μπορεί να είναι κακό και προσβλητικό για ένα ζώο. Το να τον πειράζετε τραβώντας του την ουρά, και να τον κοροιδεύετε με φαγητό ή ένα παιχνίδι, δεν είναι σωστό. Θα έχετε μόνο προβλήματα συμπεριφοράς και όχι αμοιβαία κατανόηση.

Δεν παίζετε μαζί του αρκετά
Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αρκετό χρόνο για να παίξετε με τον σκύλο σας, να είστε προετοιμασμένοι να δείτε πολλά πράγματα κατεστραμμένα όταν γυρίσετε σπίτι. Το κατοικίδιο σας έχει την ανάγκη να απελευθερώσει την ενέργεια του και αν δεν μπορείτε να το βοηθήσετε σε αυτό, θα βρει τον δικό του τρόπο. Και σίγουρα δεν θα σας αρέσει.

Τον αφήνετε μόνο του
Τα σκυλιά είναι κοινωνικά ζώα και δεν τους αρέσει να είναι μόνα τους. Φυσικά, δεν μπορείτε να είστε συνεχώς μαζί με τον σκύλο σας, αλλά μπορείτε να μειώσετε το επίπεδο του άγχους του κάνοντας τα παρακάτω:

-Περάστε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με το σκυλί σας όταν είστε στο σπίτι.

-Μην ξεχνάτε να παίζετε μαζί του.
-Ακολουθήστε όσο μπορείτε ένα πρόγραμμα .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Το κατοικίδιο σας πρέπει να γνωρίζει την ώρα που φεύγετε από το σπίτι και πότε επιστρέφετε.
-Αγοράστε του διάφορα παιχνίδια ώστε να μπορεί να διασκεδάζει όσο είστε μακριά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.