ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Με αυτούς τους τρόπους δεν θα κλαίει το κουτάβι σας τη νύχτα!

Με αυτούς τους τρόπους δεν θα κλαίει το κουτάβι σας τη νύχτα!

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που έχουν όλοι όσοι έχουν σκύλο και ιδιαίτερα κουτάβι, είναι το κλάμα την νύχτα. Πόσοι ιδιοκτήτες έχουν χάσει τον ύπνο τους γι’ αυτό τον λόγο; Όμως υπάρχουν τρία απλά κόλπα για να ηρεμήσετε.

Ο Γιώργος Κωστόπουλος, διπλωματούχος εκπαιδευτής σκύλων – σύμβουλος συμπεριφοράς, μας καθησυχάζει και εξηγεί τους λόγους που το κουτάβι ξεσπά σε κλάμα.

«Ένα πολύ συχνό φαινόμενο, το οποίο δεν πρέπει να σας ανησυχεί, είναι το κλάμα του κουταβιού κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο λόγος είναι ότι το κουτάβι υφίσταται πολύ έντονες ψυχικο-συναισθηματικές καταστάσεις.

Η πρώτη είναι ο αποχωρισμός από τη μητέρα και αδέλφια του. Και η δεύτερη, η αλλαγή περιβάλλοντος.

Επόμενο είναι να βιώνει, τις δύο τρεις πρώτες ημέρες, αυτά τα συναισθήματα, που συνέπεια έχουν, συνήθως, το κλάμα, το οποίο καμιά φορά διαρκεί για ώρες.

Το φαινόμενο αυτό έχει διάρκεια τρεις ημέρες, το πολύ. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση και θα ηρεμήσει. Αλλά επειδή, συνήθως, υπάρχουν και γείτονες, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αυτά τα τρία πρώτα βράδια για να μπορούμε να κοιμόμαστε όλοι ήσυχοι.

Τι μπορείτε να κάνετε για να σταματήσει το κλάμα

1. Μπορούμε, και επιτρέπεται, για τρία βράδια, να πάρουμε το κουτάβι μαζί μας στην κρεβατοκάμαρα. Όχι πάνω στο κρεβάτι, αλλά στο κρεβατάκι του, που το τοποθετούμε δίπλα στο δικό μας.

Έτσι το κουτάβι αισθάνεται άλλη παρουσία στο χώρο που κοιμάται, δεν νοιώθει μόνο του, κι έτσι το βοηθάμε να καλύψει το κενό που νοιώθει.

2. Καλό θα ήταν, να πάρουμε το κουτάβι πρωί, εάν είναι δυνατόν Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε περισσότερες ώρες μαζί του, σε αυτή την κρίσιμη πρώτη γνωριμία: να του δώσουμε τον χρόνο να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον, αλλά και να έχει κουραστεί μέχρι το βράδυ, ώστε να κοιμηθεί πιο εύκολα.

3. Η θερμοφόρα, ή ένα μπουκάλι με ζεστό νερό τυλιγμένο με πετσέτα, δίνει στο κουτάβι την ψευδαίσθηση ενός άλλου ζωντανού κουταβιού. Έχει, δηλαδή, την αυταπάτη ότι κοιμάται με το αδελφάκι του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να ανησυχείτε. Μέσα σε τρεις ημέρες το κουτάβι θα έχει εξοικειωθεί με το καινούργιο του σπίτι και θα αισθάνεται ασφάλεια. Υπομονή, και όλα θα περάσουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.