Δείτε τι δε πρέπει να ταΐζετε το αγαπημένο σας τετράποδο

Δείτε τι δε πρέπει να ταΐζετε το αγαπημένο σας τετράποδο

Οι κτηνίατροι συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες σκύλων να αποφεύγουν να μοιράζονται το φαγητό τους με τα αγαπημένα τους τετράποδα.

Αιτία; Το στομάχι των σκύλων ουδεμία σχέση έχει με το ανθρώπινο, γι’ αυτό και δυσκολεύεται να επεξεργαστεί πολλά είδη τροφών τα οποία ο δικός μας οργανισμός αντιμετωπίζει ως απόλυτα θρεπτικά και χρήσιμα για την καλή του λειτουργία. Είναι γνωστό πως στη περίπτωση των σκύλων το αλάτι, η ζάχαρη, οι τηγανιτές τροφές, οτιδήποτε λιπαρό ακόμα και μερικά φρούτα (!) ανήκουν στην απαγορευμένη ζώνη.

Ωστόσο, υπάρχουν και χειρότερα. Τι θα έλεγες αν μάθαινες πως η δική σου αγαπημένη τροφή θα μπορούσε να οδηγήσει τον τετράποδο φίλο σου στον κτηνίατρο με συμπτώματα δηλητηρίασης; Κι όμως, αυτό ακριβώς ισχύει. Και η τροφή αυτή δεν είναι άλλη από τη σοκολάτα.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Vet Record» κρούει των κώδωνα του κινδύνου στους ιδιοκτήτες σκύλων, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει τίποτα πιο βλαβερό να φάει το κατοικίδιό μας από τη σοκολάτα. Κυρίως τη γάλακτος.

Αυτό ισχύει λόγω του ότι η σοκολάτα περιέχει θεοβρωμίνη, ένα διεγερτικό όμοιο με την καφεΐνη. Μιλάμε για μια ουσία την οποία το ανθρώπινο στομάχι διασπά εύκολα, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στην περίπτωση των σκύλων.

Δυστυχώς, τα συγκεκριμένα ζώα μεταβολίζουν την ένωση πολύ πιο αργά και δύσκολα σε σχέση με εμάς, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να παραμείνει στο στομάχι τους μέχρι να φτάσει σε τοξικά επίπεδα. Αυτό με τη σειρά του έχει ως αποτέλεσμα τον εμετό και τη διάρροια, με την κατάσταση του ζώου να μπορεί να εξελιχθεί σε τρομερά κρίσιμη.

Οι γιατροί συμβουλεύουν να κρατήσουμε τους μικρούς μας φίλους μακριά από τη σοκολάτα αλλά και τη ζάχαρη γενικότερα.

Όσο για τις έντονες λιγούρες των σκύλων μας;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντί για οποιοδήποτε γλυκό μπορούμε να μοιραστούμε μαζί τους μία μπανάνα, η οποία είναι πλούσια σε κάλιο, δεν βλάπτει το ευαίσθητο στομάχι τους και τους αρέσει πολύ και γευστικά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.