ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τελικά ο σκύλος μας μπορεί να καταλάβει αν αντιπαθούμε κάποιον;

Τελικά ο σκύλος μας μπορεί να καταλάβει αν αντιπαθούμε κάποιον;

Θα έχετε ακούσει πολλές φορές κάποιον να λέει «ο σκύλος μου δεν τον συμπαθεί επειδή δεν τον συμπαθώ κι εγώ». Αναρωτιέστε αν είναι σωστό; Πάντως, δεν είναι εντελώς λάθος. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί.

Ο σκύλος σας δεν έχει υπερφυσικές ικανότητες. Οι αντιδράσεις του και οι συμπεριφορές του μπορεί να εξηγηθούν.

Όταν συναντάς κάποιον που αγαπάς, είσαι ερωτευμένος ή συμπαθείς στο σώμα σου απελευθερώνονται Dopamine (νευροδιαβιβαστής) και serotonin (νευροδιαβιβαστής) και νιώθεις χαρά, ευχαρίστηση κτλ.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει όταν συναντάς κάποιον που δεν συμπαθείς με την διαφορά ότι οι ορμόνες είναι διαφορετικές και συνδέονται με φόβο, δυσαρέσκεια κτλ.

Ο σκύλος σου, όπως υποστηρίζει σήμερα η επιστήμη, μπορεί να ανιχνεύσει αυτές τις ορμόνες που δημιουργούν σε εσένα διαφορετικές αντιδράσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά η γλώσσα του σώματος σας, όπως και η γενικότερη συμπεριφοράς σας, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και ο σκύλο σας υπάρχει περίπτωση να μπαίνει σε στάση επιφυλακής (Alert mode) για να σας προστατέψει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.