Απάνθρωπη μεταχείριση ζώων στο Πακιστάν: «Έκλεισαν τα pet shops και παράτησαν τα κατοικίδια να πεθάνουν στα κλουβιά»

Απάνθρωπη μεταχείριση ζώων στο Πακιστάν: «Έκλεισαν τα pet shops και παράτησαν τα κατοικίδια να πεθάνουν στα κλουβιά»

Όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου έτσι και στο Πακιστάν οι αρχές έκλεισαν τους ανθρώπους στα σπίτια τους σε καραντίνα και απαγόρευσαν τη λειτουργία των περισσότερων καταστημάτων λόγω της επιδημίας. Μέσα σε αυτά και των pet shops, που βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις.

Τι γίνονται όμως και τα ζώα που πουλούν; Σκυλάκια, γατάκια, κουνέλια και άλλα; Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι θλιβερή και μας εξοργίζει γιατί τα άφησαν εκεί στα κλουβιά να πεθάνουν. Και πέθαναν. Εκατοντάδες ζώα πέθαναν από την ασιτία στα pet shops εκεί. Κλεισμένα στα σπιτάκια τους.

Στην αγορά του Καράτσι (Karachi’s), της πρωτεύουσας της επαρχίας Σιντ, πολλοί φιλόζωοι ακτιβιστές προσπαθούν να μπουν στα κλειστά μαγαζιά και να βοηθήσουν όσα ζώα ακόμα ζουν. Δυο εβδομάδες τώρα ακούγονται τα απελπισμένα κλάματα των ζώων που προσπαθούν να σωθούν. Δυστυχώς το 70% αυτών βρέθηκαν νεκρά. Αμέτρητα νεκρά. Το δε 30% είναι σε άθλια κατάσταση και οι εθελοντές δεν γνωρίζουν αν θα καταφέρουν να τα σώσουν.

Ο ακτιβιστής Ayesha Chundrigar, πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης, ACF Animal Rescue, θα πει στο AFP: «Είναι τρομερό όλο αυτό. Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψει κανείς. Τα ζώα λιμοκτονούσαν στα κλουβιά, χωρίς φως και χωρίς αέρα. Χωρίς νερό και φαγητό. Πολλά έμειναν στους δρόμους όπου προσπαθούμε να τους δώσουμε να φάνε. Εθελοντές και κτηνίατροι κάνουμε ότι μπορούμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά από την κατακραυγή των φιλόζωων, οι αρχές πείστηκαν να αφήσουν τους ιδιοκτήτες των pet shops να πάνε να φροντίσουν τα ζώα που έχουν παρατήσει. Όσα φυσικά ακόμα ζουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.