Γαλλία: Η Παπίλ επέστρεψε – Η πρώτη γατούλα που νόσησε με κορωνοϊό είναι καλά στην υγεία της

Γαλλία: Η Παπίλ επέστρεψε – Η πρώτη γατούλα που νόσησε με κορωνοϊό είναι καλά στην υγεία της

Η εννιάχρονη γάτα είναι η πρώτη γνωστή περίπτωση ενός κατοικιδίου που προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό στη Γαλλία. Πιθανή πηγή της μόλυνσής της: οι ιδιοκτήτες της, που νόσησαν επίσης από τον ιό.

«Δεν γνωρίζαμε τι της συνέβαινε», λέει ο Μπριάν, ο ιδιοκτήτης της Παπίλ.

Ο ίδιος ζήτησε από το Ρόιτερς να μην αποκαλύψει το επίθετό του, αφού η οικογένειά του έλαβε μηνύματα μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφότου το ζωάκι του αρρώστησε.

«Η μητέρα (μου) θεώρησε πως είναι περίεργο, καθώς εμφάνιζε τα ίδια συμπτώματα με έναν άνθρωπο: κόπωση, βήχα, ενώ έπεφτε κατά διαστήματα σε λήθαργο. Είπαμε ο ένας στο άλλον: πιθανόν να πρόκειται για COVID-19. Απίθανο, αλλά ίσως».

Η διαίσθησή τους ήταν σωστή.

Ο 24χρονος Μπριάν εκδήλωσε συμπτώματα COVID-19 στα τέλη Μαρτίου. Ο υπάλληλος σε πετροχημικό εργοστάσιο πήρε άδεια από τη δουλειά του και μπήκε από μόνος του σε καραντίνα στο σπίτι του, όπου ζει με τους γονείς του. Λίγες ημέρες αργότερα, η μητέρα του Φλοράνς παρουσίασε υψηλό πυρετό και εξάντληση.

Το τεστ της βγήκε θετικό. Καθώς η Φλοράνς ανέρρωνε στο κρεβάτι, η Παπίλ καθόταν στην αγκαλιά της, περιγράφει ο Μπριάν. Αρρώστησε κι εκείνη.

«Δεν μπορούσε να σταθεί, δεν αντιδρούσε όταν τη φωνάζαμε. Μετά βίας σήκωνε το κεφάλι της», λέει ο Μπριάν. «Εμείς της μεταδώσαμε τον ιό».

Η Παπίλ υποβλήθηκε σε εξετάσεις στην κρατική κτηνιατρική σχολή στο νοτιοανατολικό Παρίσι.

«Η μετάδοση από άνθρωπο σε ζώο δεν είναι κάτι το αδύνατο, είναι όμως πολύ σπάνιο», εξηγεί ο Ρενό Τισιέρ, επιστημονικός διευθυντής στο Alfort National Vet School. «Δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου άνθρωποι μολύνθηκαν από κατοικίδια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.