Έχετε αναρωτηθεί; – Γιατί τα σκυλιά μας ακολουθούν στην τουαλέτα;

Έχετε αναρωτηθεί; – Γιατί τα σκυλιά μας ακολουθούν στην τουαλέτα;

Συνήθως τα σκυλιά μας ακολουθούν παντού ακόμα και στην… τουαλέτα.

Γιατί το κάνουν αυτό;

Δράση αντίδραση: Όταν ο σκύλος σας ακολουθεί, συμβαίνουν καλά πράγματα. Παίζετε μαζί του, του μιλάτε, τον χαϊδεύετε. Το σκυλί σας δεν είναι χαζό, ξέρει πως αν σας ακολουθήσει κάπως, θα ασχοληθείτε μαζί του. Και αυτό φτάνει! Για παράδειγμα, εάν ο σκύλος σας τρομάζει κατά τη διάρκεια καταιγίδων, και εσείς τον αγκαλιάζετε, τότε θα ξέρει πως κάθε φορά που θα φαίνεται τρομαγμένος, εσείς θα τον πλησιάσετε για αγκαλιές. Το θυμάται. Θα το κάνει!

Φυσικό ένστικτο να είναι μέρος μιας ομάδας: Τα σκυλιά έχουν την τάση να πηγαίνουν σε αγέλες, γράφει η Kathryn Primm, ένας κτηνίατρος στο Τενεσί, στη στήλη Ask A Vet. Ως εκ τούτου, είναι εντός του DNA του για ένα σκυλί να προσπαθήσει να χωρέσει στο χώρο σας! Η προσπάθεια του σκύλου σας να σας ακολουθήσει είναι κυριολεκτικά στα γονίδιά του.

Νιώθει όμορφα: Η παρουσία σας προκαλεί τον εγκέφαλο του σκύλου σας να απελευθερώσει ουσίες που τον κάνουν χαρούμενο!

Υποχρέωση: O σκύλος σας μπορεί να νομίζει ότι περιπολείτε τον χώρο σας και αισθάνεται υποχρεωμένος να σας βοηθήσει με την παρέα του!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περιέργεια: Τα σκυλιά είναι φυσικά περίεργα, επισημαίνει η Δρ Primm. Όταν κινείστε, το σκυλί σας αναρωτιέται φυσικά τι κάνετε και σας παίρνει στο κατόπι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.