Νέα Σμύρνη: Kάτοικοι προσφεύγουν στο ΣτΕ για το κλείσιμο πάρκου σκύλων

Νέα Σμύρνη: Kάτοικοι προσφεύγουν στο ΣτΕ για το κλείσιμο πάρκου σκύλων

Δεκαεννέα κάτοικοι της Νέας Σμύρνης επιχειρούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, να βάλουν «λουκέτο» στο πάρκο αναψυχής δεσποζώμενων στην πλατεία Δεξαμενής.

Μεταξύ άλλων οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη για την κατασκευή του πάρκου και ότι η ηχορύπανση είναι εξαιρετικά υψηλή από τα γαβγίσματα των σκύλων.

Επιπλέον, αναφέρουν πως το οικοδομικό τετράγωνο που είναι το πάρκο σκύλων είναι δίπλα τα σπίτια τους, ενώ, στη περιοχή λειτουργούν δυο Γυμνάσια, ένα Λύκειο, ένα δημοτικό κολυμβητήριο και πρόκειται να ανεγερθεί κλειστό γυμναστήριο 3.500 θέσεων.

Την ίδια στιγμή οι προσφεύγοντες αναφέρουν ότι ο επίμαχος χώρος έχει δηλωθεί στην διεύθυνση Πολίτικης Προστασίας ως χώρος αστικού πρασίνου περιοίκων, δηλαδή ως χώρος καταφυγής των κατοίκων σε περίπτωση σεισμού ή άλλου έκτακτου περιστατικού και για το λόγο αυτό πρέπει να παραμένει ελεύθερος.

Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι παραβιάζονται συνταγματικά δικαιώματα όσων κατοικούν στην περιοχή, καθώς με την επίμαχη κατασκευή επέρχεται επιδείνωση των όρων διαβίωσης και υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν το δικαίωμα στην υγεία και στην ισότητα των πολιτών, αφού αφενός επιβαρύνεται η ψυχική υγεία όσων ζουν γύρω από το πάρκο με την ηχορύπανση και ο αφετέρου ζουν σε δυσμενέστερο καθεστώς σε σχέση με τους υπόλοιπους κατοίκους της Ν. Σμύρνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.