Πόσο κοστίζει να σκοτώσεις ένα λιοντάρι – Η βιομηχανία του κυνηγιού τροπαίων στο «μικροσκόπιο»

Πόσο κοστίζει να σκοτώσεις ένα λιοντάρι – Η βιομηχανία του κυνηγιού τροπαίων στο «μικροσκόπιο»

Λεπτομέρειες για τη βιομηχανία που έχει στηθεί πάνω στο κυνήγι ζώων, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά τη δολοφονία του λιονταριού Σέσιλ, στη Ζιμπάμπουε, που προκάλεσε σάλο.

Η βιομηχανία του κυνηγιού τροπαίων απασχολεί κτηνοτρόφους, επαγγελματίες κυνηγούς, κατασκευαστές όπλων, ταριχευτές, αλλά και λογής-λογής προμηθευτές. Οι άνθρωποι με χρόνο, χρήμα και αγάπη για το κυνήγι, στηρίζουν τη βιομηχανία που κάθε χρόνο κάνει τζίρο 200 εκατ. δολαρίων.

Το 55% των κυνηγών τροπαίων έχουν κατά μέσο όρο ετήσια εισοδήματα άνω των 100.000 δολαρίων, όπως μεταδίδει το site The Dodo, το οποίο και παραθέτει τα κόστη που καλούνται να πληρώσουν οι άνθρωποι αυτοί για ένα κυνήγι…

  • 450 δολάρια ανά ημέρα για διαμονή
  • 200 δολάρια ανά ημέρα για τις μέρες μη κυνηγιού
  • 550 δολάρια ανά όπλο για την κάθε μέρα
  • 14.500 για ένα βουβάλι ή 22.000 για ένα λιοντάρι (το κόστος κυμαίνεται ανάλογα το είδος του ζώου)

Το κόστος της αερομεταφοράς, των ταριχευτών, της συσκευασίας και αποστολής του τροπαίου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, ορισμένοι κυνηγοί καλούνται να πληρώσουν συνδρομή σε οργανώσεις όπως το Safari Club International, οι οποίοι οργανώνουν διαγωνισμού κυνηγιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.