Ολοκλήρωση δημόσιου διαλόγου για το κυνήγι

Ολοκλήρωση δημόσιου διαλόγου για το κυνήγι

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι που είχε ξεκινήσει στις 10 Μαρτίου με πρωτοβουλία του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη και τελείωσε στις 22 Μαΐου 2016, με την υποβολή προτάσεων των αρμόδιων φορέων.

Στην ατζέντα του διαλόγου τέθηκαν από τον Αν. Υπουργό οι εξής τέσσερις Άξονες:

I. Το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το κυνήγι (όπως άδειες θήρας, εγγραφή σε σωματείο, έλεγχος, εκπαίδευση κυνηγών, δικαιώματα κυνηγού και σωματείου κτλ)

II. Το οικονομικό πλαίσιο (συνδρομές, διάθεση εσόδων κλπ)

III. Η φύλαξη της φύσης και ο έλεγχος της λαθροθηρίας (ιδιωτικοί φύλακες θήρας, παραβατικότητα στη φύση, κλπ)

IV. Τα διαχειριστικά σχέδια βιοποικιλότητας (προστασία πανίδας και χλωρίδας, περιοχών, κριτήρια καθορισμού κυνηγετικής περιόδου κτλ)

Στα πλαίσια του Εθνικού διαλόγου για το κυνήγι, πραγματοποιήθηκαν τρεις συναντήσεις στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στις 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση, όπου συζητήθηκαν και υποβλήθηκαν προτάσεις στα πλαίσια του Άξονα Ι. Η επόμενη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Απριλίου, όπου και συζητήθηκαν τα θέματα των Αξόνων ΙΙ και ΙΙΙ. Η τρίτη και τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Στον διάλογο συμμετείχαν εμπλεκόμενες περιβαλλοντικές διευθύνσεις και γραμματείες, Πανεπιστημιακοί φορείς, επιμελητήρια, εκπρόσωποι κυνηγετικών οργανώσεων, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων και ΜΚΟ, σχετικά σωματεία, ομοσπονδίες και πολιτικά κόμματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.