Αντιδράσεις στα σχέδια επιστροφής στη Φουκουσίμα

Αντιδράσεις στα σχέδια επιστροφής στη Φουκουσίμα

Η ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει την αποκατάσταση της περιοχής γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα ώστε να μπορέσει να δεχθεί το 2017 τους κατοίκους που την εγκατέλειψαν. 

Eδώ και τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προσπαθεί με κάθε μέσο να καθαρίσει την περιοχή γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, όπου το 2011 σημειώθηκε το πυρηνικό ατύχημα μετά από τον σεισμό των 9 ρίχτερ και το καταστροφικό τσουνάμι. 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό συνασπισμό του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε ορισμένες κατοικημένες ζώνες που είχαν εγκαταλειφθεί αναγκαστικά το 2011 κατόπιν κυβερνητικού διατάγματος αναμένεται – αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα – να υποδεχτούν εκ νέου τους παλιούς τους κατοίκους από τον Μάρτιο του 2017.

Αυτό σημαίνει θεωρητικά ότι περίπου 55.000 άνθρωποι που είχαν εγκαταλείψει σπίτια και περιουσίες θα μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις εστίες τους.

Εξειδικευμένο προσωπικό εργάζεται εντατικά για τον καθαρισμό των τελευταίων ραδιενεργών υπολειμμάτων σε 11 πόλεις που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, σε μια έκταση που καλύπτει περίπου 200 τ.χλμ. 

Σύμφωνα μάλιστα με το ιαπωνικό υπουργείο Περιβάλλοντος αριθμός τα συνεργεία αυτά στελεχώνονται από 20.000.

Στα καθήκοντά τους περιλαμβάνεται η αφαίρεση τεράστιων ποσοτήτων χώματος αλλά και χλωρίδας και την τοποθέτησή τους στη συνέχεια σε ειδικούς χώρους εναπόθεσης ραδιενεργών αποβλήτων. Πρόκειται για γιγάντιο έργο αποκατάστασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.