Ρωσία: Πυρκαγιές που μαίνονται επί εβδομάδες καταστρέφουν την λίμνη Βαϊκάλη

Ρωσία: Πυρκαγιές που μαίνονται επί εβδομάδες καταστρέφουν την λίμνη Βαϊκάλη

H λίμνη Βαϊκάλη, στα σύνορα της Ρωσίας με τη Μογγολία, είναι η πιο παλιά και η πιο βαθειά λίμνη (1.680 μέτρα!) της γης, το νερό της οποίας αντιπροσωπεύει ούτε λίγο ούτε πολύ το… 20% των παγκοσμίων αποθεμάτων γλυκού νερού του πλανήτη. 

Αυτο το μοναδικό για την γη οικοσύστημα, κινδυνεύει από τεράστιες φωτιές που καίνε εδώ και πολλές ημέρες στις όχθες της, χωρίς κανείς να μπορεί να τις σταματήσει. 

Το διαμάντι της Ρωσίας όπως την ονομάζουν, με τεράστια σημασία όχι μόνο για τον πλανήτη αλλά και για τον τουρισμό της χώρας, βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς οι φωτιές καταστρέφουν ένα μοναδικό οικοσύστημα το οποίο είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει στην προηγούμενη κατάστασή του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στις όχθες της τεράστιας αυτής λίμνης είναι σε εξέλιξη πάνω από 36 πυρκαγιές, οι οποίες έχουν κάψει μέχρι τώρα κοντά στα 800.000 στρέμματα δασών. Με δεδομένο δε ότι η περιοχή έχει αφεθεί στην τύχη της, είναι σίγουρο ότι ο τελικός απολογισμός όλης αυτής της καταστροφής θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μεγάλες αυτές πυρκαγιές οφείλονται σε ένα ακόμα ζεστό καλοκαίρι που περνά η Σιβηρία, στοιχείο που έχει κάνει πολύ εύφλεκτα τα δάση της περιοχής. Ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, οι καταστροφές περιμέτρικά της λίμνης θα επηρρεάσουν τους μικρούς ποταμούς που καταλήγουν σε αυτήν, αλλάζοντας σημαντικά όχι μόνο την σύσταση του νερού αλλά και την γενικότερη ισορροπία του οικοσυστήματος.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.