ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στους σιδηροδρόμους της Ολλανδίας

Η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στους σιδηροδρόμους της Ολλανδίας

Εάν το 2018 βρεθείτε στην Ολλανδία και ταξιδέψετε σιδηροδρομικώς ίσως αυτό είναι πραγματικότητα.

Μια συμφωνία ανάμεσα σε εταιρείες σιδηροδρόμων και εταιρείες ενέργειας που υπογράφηκε το 2014 προβλέπει ότι τα μισά ηλεκτρικά τραίνα της Ολλανδίας θα τροφοδοτούνται από αιολική ενέργεια με απώτερο στόχο το ποσοστό των «πράσινων» ηλεκτροκίνητων τραίνων να αυξηθεί στο 100% έως το 2018.

Την καθαρή ενέργεια θα παράγουν αιολικά πάρκα στην Ολλανδία, στο γειτονικό Βέλγιο και στις κοντινές χώρες της Σκανδιναβίας οι οποίες εξάγουν το αιολικό τους πλεόνασμα.

Οι ολλανδικοί σιδηρόδρομοι μεταφέρουν 1,2 εκατ. επιβάτες κάθε μέρα και εξέπεμπαν περίπου 550 κιλοτόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο στην ατμόσφαιρα προτού σταδιακά στραφούν στην αιολική ενέργεια από τις αρχές του έτους.

Ελπίζουν ότι θα εκμηδενίσουν τις εκπομπές ρύπων με την εκμετάλλευση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Πρόσφατα, ολλανδοί πολίτες μήνυσαν την κυβέρνηση ώστε οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να μειωθούν κατά 25% ως το 2020 με έτος βάσης το 1990.

Η χρήση των ΑΠΕ στους σιδηροδρόμους αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ δεν έχουν φτάσει καν σε αυτό το σημείο αφού οι εταιρείες σιδηροδρόμων μόλις ξεκινούν να κατασκευάζουν τα αιολικά πάρκα που θα τροφοδοτήσουν τα τραίνα τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεσοδιάστημα αναπτύσσουν αποδοτικότερες μηχανές τραίνων που απελευθερώνουν λιγότερους ρυπαντές στην ατμόσφαιρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.