Μόνη λύση, η συνεργασία δήμων και φιλοζωικών.

Μόνη λύση, η συνεργασία δήμων και φιλοζωικών.

Σε έμπειρο εκπαιδευτή σκύλων ανέθεσε ο Δήμος Ήλιδας Ματρόζο την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων από το δήμο και ιδιαίτερα από την  πόλη της Αμαλιάδας.

Πρόκειται για τον κ. Ηρακλή Ματρόζο, υπεύθυνο της φιλοζωϊκής οργάνωσης «Ρόμμελ», ενώ παράλληλα ανέθεσε την υπηρεσία περίθαλψης των αδέσποτων στην κτηνίατρο Παπαδάτου Μαρία-Αργυρή.

Ο Δήμος Ήλιδας αποκτά τις κατάλληλες υποδομές για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των αδέσποτων σκύλων, που το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πληγή ιδιαίτερα για την πόλη της Αμαλιάδος. Με εντολή του δημάρχου κ. Χρίστου Χριστοδουλόπουλου συστάθηκε πενταμελής επιτροπή , για την διαχείριση των αδέσποτων. Αυτή θα αποτελείται από έναν αντιδήμαρχο, ένα φιλοζωΐκό σωματείο, κτηνίατρο, εκπαιδευτή σκύλων και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Ρόμελ.

Προφανώς δεν θα υπάρχει πλέον λόγος να έρχονται από όμορους δήμους διάφορες φιλοζωϊκές οργανώσεις για να περισυλλέγουν τα αδέσποτα.

Βρήκαμε στα Κρέστενα  τον κ. Ματρόζο και στην ερώτηση πότε θα ξεκινήσει το έργο της περισυλλογής, μας είπε: «Θα πρέπει να μας δοθεί από τον δήμο το «πράσινο φως» όταν θα υπάρχει δηλαδή κέντρο περίθαλψης. Νομίζω πως το κέντρο έχει βρεθεί, οπότε είναι θέμα ημερών να ξεκινήσει το έργο μας». Η δουλειά του κ. Ματρόζου δεν είναι απλή και μας την εξηγεί ο ίδιος: «Πρέπει να ελέγχω την ψυχική υγεία του ζώου, κάτι που ακούγεται πολύπλοκο αλλά για μένα που έχω πολυετή πείρα στο θέμα είναι απλό. Επίσης η περισυλλογή πρέπει να γίνεται χωρίς να ασκείται σωματική και ψυχική βία στο ζώο. Στο στάδιο αυτό θα έρχονται δίπλα μου μόνο μέλη της εθελοντικής οργάνωσης Rommel, δηλαδή συνεργάτες μου που είναι αυστηρά εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι για την περισυλλογή και απεγκλωβισμό άγριων σκύλων , ερπετών και αρπακτικών πτηνών»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ερώτηση αν επιτρέπεται η ευθανασία ο κ. Ματρόζος μας λέει: «Η ευθανασία επιτρέπεται υπό προΰποθέσεις και όχι αυθαίρετα. Προσωπικά είμαι ενάντια στην ευθανασία.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.