ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η ξηρασία πλήττει την Γροιλανδία!

Η ξηρασία πλήττει την Γροιλανδία!

Από το 2009 που η κυβέρνηση της Γροιλανδίας ζήτησε μεγαλύτερη αυτονομία από τη Δανία με περισσότερες αρμοδιότητες και δικαίωμα εκμετάλλευσης των πλούσιων φυσικών πόρων του εδάφους της, έπρεπε να περάσει πολύς καιρός για να βρεθεί η ζωή των κατοίκων του αρκτικού νησιού στα διεθνή πρωτοσέλιδα και αυτό γίνεται τώρα, γράφει η μεγαλύτερη εφημερίδα της παγωμένης χώρας του βορρά SERMITSIAQ, γίνεται όμως εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή που, μια πλευρά τους είναι πως το πολύ ξηρό καλοκαίρι πλήττει τους εκτροφείς προβάτων, παράλληλα με τη βαθιά οικονομική κρίση που συνεχίζεται!

Η SERMITSIAQ υπογραμμίζει ότι η φετινή συγκομιδή απέτυχε εντελώς, λόγω της ξηρασίας και ο αγροκτηνοτροφικός σύνδεσμος αναγκάστηκε να προμηθευτεί περίπου 500 τόνους ζωοτροφών, δηλαδή απώλεια εσόδων και πρόσθετο κόστος πολλών εκατομμυρίων στους ήδη πληγέντες εκτροφείς προβάτων από τη μείωση, κατά χιλιάδες, των ζώων που προορίζονται για σφαγή, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να προχωρήσουν σε επιπλέον εισαγωγές από την Δανία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπήρξε επιτέλους κάποια βροχή στη νότια Γροιλανδία τον Αύγουστο, θυμίζει η SERMITSIAQ, μετά από την πολύ μεγάλη ξηρασία του καλοκαιριού, αλλά οι βροχές ήρθαν πολύ αργά και οι εκτροφείς προβάτων δεν μπόρεσαν να σώσουν τα ζωντανά τους, ούτε οι αγρότες τις καλλιέργειές τους, με τον πρόεδρο των γεωργών και των κτηνοτρόφων Φρέντερικ Φρεντέρικσεν να δηλώνει… «τώρα βρέχει και ο καιρός είναι υγρός, αλλά, δυστυχώς, είναι πολύ αργά… πράγμα που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε μεγάλη ποσότητα τροφής για τα πρόβατα και τα αρνιά μας, όπως και μεγάλες εισαγωγές καρπών της γης, δηλαδή ένα τεράστιο κόστος που πρέπει να καταβάλλουμε οι ίδιοι»..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.