ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λόγω επιδείνωσης της μόλυνσης στο Πεκίνο τα παιδιά καλούνται να παραμείνουν στο σπίτι

Λόγω επιδείνωσης της μόλυνσης στο Πεκίνο τα παιδιά καλούνται να παραμείνουν στο σπίτι

Η κατάσταση με την μόλυνση του αέρα στην πρωτεύουσα της Κίνας διαρκώς και επιδεινώνεται, με το πρόβλημα να παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Για να προλάβει τα χειρότερα οι αρχές του Πεκίνου εξέδωσαν μία οδηγία σύμφωνα με την οποία καλούν τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στα σπίτια ενώ το ίδιο ισχύει και για τους ηλικιωμένους.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος εντοπίζεται στα μικροσωματίδια ΡΜ2,5 τα οποία θεωρούνται και τα πιο επιβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό, ιδίως το αναπνευστικό σύστημα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις που ανακοινώθηκαν από τον αρμόδιο οργανισμό στο Πεκίνο, η συγκέντρωση αυτών των σωματιδίων στην πλατεία Τιενανμέν ήταν στα 320 μικρογραμμάρια, όταν ο Παγκόσιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ως ακραία αποδεκτή την έκθεση σε μόλις 25 μικρογραμμάρια και μάλιστα σε διάστημα 24 ωρών.

Πάντως ο συναγερμός μόλυνσης του Πεκίνου παραμένει σε χαμηλά επίπεδα της τελευταίες δύο ημέρες, μετά από τους δύο κόκκινους συναγερμούς που χτύπησαν μέσα στο μήνα, κατά τους οποίους έκλεισαν τα σχολεία, υπήρξαν περιορισμοί στην κυκλοφορία ενώ μειώθηκε και δραστηριότητα των εργοστασίων. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκείνο όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία δεν είναι τόσο οι κορυφώσεις της μόλυνσης (και οι αντίστοιχοι συναγερμοί) όσο το γεγονός ότι η ατμόσφαιρα παραμένει επικίνδυνη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάτι που με την αλματώδη ανάπτυξη που παρατηρείται σε ολόκληρη την Κίνα και την αστυφιλία που πλήττει το Πεκίνο το μόνο που εγγυάται είναι την χειροτέρευση της κατάστασης για τα επόμενα χρόνια, όσα μέτρα και αν παρθούν.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.