ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Διορία 10 ημερών από την Κομισιόν σε 9 χώρες που πρέπει να προτείνουν μέτρα για την ποιότητα του αέρα

Διορία 10 ημερών από την Κομισιόν σε 9 χώρες που πρέπει να προτείνουν μέτρα για την ποιότητα του αέρα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε διορία 10 ημερών σε 9 κράτη-μέλη. Οι χώρες καλούνται μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας να προτείνουν μέτρα για την βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Ειδάλλως, θα παραπεμφθούν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Η ανακοίνωση έγινε μετά τη συνεδρίαση που έγινε με τη συμμετοχή των χωρών, στις Βρυξέλλες. Ανάμεσα στους «κακούς μαθητές» είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Βρετανία και η Ισπανία.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχινάς ανακοίνωσε ότι η αρμόδια επίτροπος Καρμένου Βέλα «έδωσε διορία στις χώρες-μέλη μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας για να ολοκληρώσουν τους φακέλους τους ώστε να αποφύγουν την παραπομπή τους στο Δικαστήριο» της ΕΕ.

Η διορία δόθηκε μετά από αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις για την υπέρβαση των ορίων στις εκπομπές ρύπων και την απειλή για παραπομπή στο Δικαστήριο, καθώς το ζήτημα απειλεί τη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ατμοσφαιρική ρύπανση ευθύνεται για πάνω από 400.000 πρόωρους θανάτους στην Ευρώπη, χωρίς να υπολογιστούν οι άνθρωποι που πάσχουν από αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα. Η Επιτροπή εκτιμά ότι το κόστος για την οικονομία της ΕΕ ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Επίτροπος υποστήριξε ότι στις συνομιλίες υπήρξαν θετικές προτάσεις. Όμως, δεν είναι αρκετές για να αποφευχθεί η προσφυγή στο δικαστήριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.