ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γαλλία: Κοτόπουλα χρησιμοποιούνται ως… σκουπιδοφάγοι

Γαλλία: Κοτόπουλα χρησιμοποιούνται ως… σκουπιδοφάγοι

Ένα ένα πρωτότυπο πρόγραμμα για την ανακομιδή των βιολογικών σκουπιδιών έχουν υιοθετήσει οι κάτοικοι στην πόλη Κόλμαρ της Αλσατίας, καθώς υιοθετούν κοτόπουλα για να μειώσουν τον όγκο των σκουπιδιών τους.

Ο δήμος κάνει λόγο για success story αφού μέχρι σήμερα οι κότες έχουν καταναλώσει περίπου 100 τόνους βιολογικών σκουπιδιών, όπως εκτιμά ο επικεφαλής του τμήματος για την καθαριότητα του δήμου Λορέν Οτ. Έτσι εξοικονομήθηκαν τα χρήματα τα οποία θα χρειάζονταν για να γίνει η καύση αυτών των απορριμμάτων. «Οι κότες μοιάζουν με τα γουρούνια – τρώνε τα πάντα».

Όχι ακριβώς… όπως διαπίστωσε στο μεταξύ ο Τιερί Ρεμόντ. Δεν προτιμούν τις ωμές φλούδες πατάτας ή το σκληρό ψωμί. Εάν φάνε σοκολάτα σταματούν να γεννούν αυγά για βδομάδες ενώ το ωμό κρέας τις μετατρέπει σε… κανίβαλους. Τέλος το χειμώνα προτιμούν το φαγητό τους ζεστό. Εκτός από τα απορρίμματα όμως, ο Ρεμόντ τους δίνει και κριθάρι με αλεσμένα τσόφλια αυγού. Έτσι όταν γεννούν τα αυγά τους, το τσόφλι γίνεται πιο σκληρό.

Οι επιφυλάξεις των φιλόζωων

Το πρόγραμμα υιοθεσίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της deutsche welle, προβλέπει για δύο χρόνια οι νέοι ιδιοκτήτες να μην σκοτώσουν τα ζώα. Μάλιστα διεξάγονται και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι.

Μπορεί ο δήμος να βρήκε ένα πρωτότυπο και βιολογικό τρόπο να μειώσει τα σκουπίδια του, ο Γερμανικός Σύνδεσμος Προστασίας των Ζώων όμως, εμφανίζεται επιφυλακτικός, εκφράζοντας τις αμφιβολίες του επειδή πρόκειται για ερασιτέχνες και όχι επαγγελματίες κτηνοτρόφους. Δεν μπορούν πάντα να γνωρίζουν εάν κάποιες τροφές μπορεί να είναι μέχρι και βλαβερές για τα ζώα. Επιπλέον μια διατροφή που αποτελείται αποκλειστικά από απορρίμματα δεν είναι καλή για τα κοτόπουλα. Επιπλέον ο Σύνδεσμος θεωρεί προβληματικές τις σφαγές των ζώων χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες γνώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Μπισβίρ πάντως ο Τιερί και η Κριστίν είναι ενθουσιασμένοι με τις κότες τους. Μάλιστα μερικές φορές δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα τόσα αυγά. Τότε κάνουν χυλοπίτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.