Οι επιστήμονες της Αυστραλίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος

Οι επιστήμονες της Αυστραλίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος

Μία Συναινετική Δήλωση για την Κλιματική Αλλαγή ενόψει της συνάντησης των επικεφαλής της Κοινοπολιτείας (CHOGM) στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσαν πρόσφατα οι 22 εθνικές ακαδημίες στην Αυστραλία. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι χώρες της Κοινοπολιτείας συναντήθηκαν για να καλέσουν τις κυβερνήσεις να αναλάβουν περαιτέρω δράση για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Οι υπογράφοντες αντιπροσωπεύουν δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Ως μία από τις χώρες που υπέγραψαν τη Συμφωνία του Παρισιού το 2015, η Αυστραλία έχει δεσμευτεί να διατηρήσει τη μέση αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από δύο βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, όμως ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Επιστημών της Αυστραλίας Ντέιβιντ Ντέι δήλωσε ότι πρόκειται μόνο για ένα πρώτο βήμα.

«Ακόμη και αν πληρούνται όλες οι δεσμεύσεις της χώρας από τη Συμφωνία του Παρισιού, η καλύτερη ερμηνεία των πιο πρόσφατων δεδομένων δείχνει ότι μέχρι το τέλος του αιώνα το παγκόσμιο κλίμα είναι πιθανό να είναι τρεις βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα», δήλωσε ο Ντέι και πρόσθεσε ότι αυτό είναι πολύ υψηλότερο από τον στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού, γεγονός που θα έχει βαθιές επιπτώσεις στη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.