Μέλος των «Μπλε Κοινοτήτων» η Θεσσαλονίκη – Η πρώτη ελληνική πόλη με στόχο την προστασία του νερού

Μέλος των «Μπλε Κοινοτήτων»  η Θεσσαλονίκη – Η πρώτη ελληνική πόλη με στόχο την προστασία του νερού

Η Θεσσαλονίκη γίνεται η πρώτη πόλη-μέλος του δικτύου των Μπλε Κοινοτήτων στην Ελλάδα («Blue Communities») κατόπιν υπογραφής σχετικής συμφωνίας και με πρωταρχική υποχρέωση της προστασία του νερού ως κοινού αγαθού.

Το σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη το απόγευμα μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, της προέδρου του «The Blue Planet Project» Maude Barlow και του προέδρου της ΕΥΑΘ Γιάννη Κρεστενίτη, καθώς η ΕΥΑΘ είναι Πρέσβειρα των «Μπλε Κοινοτήτων» («Blue Communities») στην Ελλάδα.

«Η πρωτοβουλία μας για τις Μπλε Κοινότητες ξεκίνησε από τη χώρα μου, τον Καναδά, και διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Είμαι ενθουσιασμένη που η Θεσσαλονίκη εντάχθηκε στο δίκτυο των Μπλε Κοινοτήτων μαζί με άλλες πόλεις του κόσμου, μεταξύ των οποίων το Παρίσι, ενώ και το Βερολίνο πρόκειται να ενταχθεί σύντομα. Ελπίζω όλη η Ελλάδα να γίνει “μπλε”, γιατί το νερό είναι πολύτιμο» δήλωσε, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, η κ. Barlow.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπουτάρης, «στην ουσία πρόκειται για μια πρωτοβουλία που επισημαίνει ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό, ενώ προωθεί τη χρήση του νερού βρύσης έναντι του εμφιαλωμένου για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος».

«Στο πλαίσιο της ένταξής μας στις Μπλε Κοινότητες θα προωθήσουμε τη χρήση του νερού βρύσης στο Δημαρχείο και στη συνέχεια και στα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια, αλλά και στους επαγγελματίες της εστίασης» διευκρίνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, ο κ. Κρεστενίτης, ανακοίνωσε ότι «η ΕΥΑΘ θα ξεκινήσει μια προσπάθεια προώθησης του νερού βρύσης σε όλες τις επαγγελματικές εγκαταστάσεις και σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, θα αναβιώσουμε παλιές δημόσιες κρήνες, οι οποίες θα αποτελέσουν και αντικείμενο τουριστικής και πολιτιστικής προβολής της πόλης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.