ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

2018-2022: Έρχεται μια «ανώμαλα θερμή» τετραετία με ακραία υψηλές θερμοκρασίες – Σύμφωνα με έρευνα

2018-2022: Έρχεται μια «ανώμαλα θερμή» τετραετία με ακραία υψηλές θερμοκρασίες – Σύμφωνα με έρευνα

Τα επόμενα καλοκαίρια προβλέπονται όσο ζεστά όσο και αυτό, καθώς όλη η περίοδος 2018-22 θα είναι «ανώμαλα θερμή» με πολύ αυξημένη πιθανότητα ακραίων θερμοκρασιών, όπως ανακάλυψαν Ευρωπαίοι επιστήμονες.

Ερευνητές από τη Γαλλία (Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών-CNRS), την Ολλανδία (Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο) και τη Βρετανία (Πανεπιστήμιο Σαουθάμπτον), με επικεφαλής τον Φλοριάν Σεβελέκ του γαλλικού Πανεπιστημίου της Βρέστης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications», ανέπτυξαν ένα νέο στατιστικό μοντέλο πρόβλεψης για τις μέσες παγκόσμιες θερμοκρασίες στην επιφάνεια της ξηράς και της θάλασσας.

Το νέο μοντέλο PROCAST λαμβάνει υπόψη του διάφορους παράγοντες όπως εκτιμήσεις για τις μελλοντικές εκπομπές των «αερίων του θερμοκηπίου» και τις μελλοντικές συγκεντρώσεις αερολυμάτων στην ατμόσφαιρα, με βάση διαφορετικά κοινωνικο-οικονομικά «σενάρια», καθώς επίσης τις πολύ πιο απρόβλεπτες και χαοτικές φυσικές διακυμάνσεις του «θερμομέτρου» της Γης.

Οι ερευνητές προβλέπουν έως το 2022 -ίσως και ακόμη παραπέρα, ότι η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας θα έχει ως συνέπεια την αυξημένη (έως 400%) πιθανότητα ακραία υψηλών θερμοκρασιών σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Αντίθετα, την ίδια περίοδο, μειωμένη εκτιμάται ότι θα είναι η πιθανότητα των ακραία χαμηλών θερμοκρασιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, το νέο μοντέλο δεν απαιτεί την χρήση υπερυπολογιστή (όπως συνήθως συμβαίνει), αλλά μπορεί να «τρέξει» ακόμη και σε έναν φορητό υπολογιστή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.