Έπαιξαν μουσική από όργανα φτιαγμένα με πάγο – Μήνυμα για την κλιματική αλλαγή(βίντεο)

Έπαιξαν μουσική από όργανα φτιαγμένα με πάγο – Μήνυμα για την κλιματική αλλαγή(βίντεο)

Ένα διαφορετικό μήνυμα κατά της κλιματικής αλλαγής θέλησε να στείλει ένα γκρουπ μουσικών ερμηνεύοντας κοντά στον Βόρειο Πόλο ένα τραγούδι με μουσικά όργανα κατασκευασμένα εξ’ ολοκλήρου από πάγο.

Το κουαρτέτο που ερμήνευσε το τραγούδι “Ocean Memories” με τα εύθραυστα όργανα -ένα τσέλο, ένα κόρνο, σήμαντρα και κρουστά-, με το θερμόμετρο να δείχνει -12 βαθμούς Κελσίου κοντά στον Αρκτικό Κύκλο στη Νορβηγία όχι μόνον έσπασε το ρεκόρ της συναυλίας που δόθηκε στο βορειότερο σημείο του πλανήτη -παρόμοιες έχουν γίνει στο παρελθόν και στη Σουηδία- αλλά έκρουσε, σε συνεργασία με την Greenpeace, και τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική αλλαγή.

Τα μουσικά όργανα κατασκευάστηκαν από πάγους του Αρκτικού Ωκεανού

«Πρέπει να αντιμετωπίζεις με σεβασμό τον πάγο, αλλιώς σπάει. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με τη Φύση», είπε ο επικεφαλής της ορχήστρας, Τέργιε Ίσουνγκσετ. Κι ο Χάλβαρντ Ράαβαντ της Greenpeace συπλήρωσε: «Εστιάζοντας στα προβλήματα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή στον Αρκτικό ωκεανό και το λιώσιμο των πάγων θέλουμε να υπογραμμίσουμε την άμεση ανάγκη για τη δημιουργία καταφυγίων στους ωκεανούς, όχι μόνον στον Βόρειο Πόλο, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Η συναυλία δόθηκε σε συνεργασία με το παράρτημα της Greenpeace στη Νορβηγία

Τα όργανα κατασκευάστηκαν από πάγους που περισυνελέγησαν από τα νερά του Αρκτικού ωκεανού για να τονιστεί ο ταχύς ρυθμός με τον οποίο λιώνουν λόγω της κλιματικής αλλαγής προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.