ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η νέα γενιά αναλαμβάνει δράση για την κλιματική αλλαγή (βίντεο)

Η νέα γενιά αναλαμβάνει δράση για την κλιματική αλλαγή (βίντεο)

Εκατομμύρια νέοι σε όλο τον κόσμο διαδηλώνουν σήμερα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Πρόκειται για μια προσπάθεια αφύπνισης των πολιτικών ηγετών ενόψει της Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα αλλά και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Συνολικά είναι προγραμματισμένες περισσότερες από 5.000 πορείες σε όλα τα σημεία του πλανήτη.

Η Αυστραλία και οι χώρες του Ειρηνικού έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα με χιλιάδες μαθητές να συγκεντρώνονται στα κεντρικά σημεία των πόλεων.

Στη Νέα Υόρκη αναμένεται να γίνει η μεγαλύτερη διαδήλωση καθώς υπολογίζεται ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μαθητές θα λάβουν μέρος.

Σε αυτήν θα συμμετάσχει και η 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία είχε ξεκινήσει το κίνημα των μαθητών τον Αύγουστο του 2018.

Στην Ελλάδα εκατοντάδες μαθητές διαδήλωσαν στο Σύνταγμα με συνθήματα όπως «Θέλουμε αλλαγή» και «Η Γη πεθαίνει, όλοι ενωμένοι»

«Η άρνηση δεν είναι πολιτική» έγραφε ένα από τα χιλιάδες πλακάτ που υψώθηκαν.

Τις εντυπώσεις έκλεψε το σύνθημα «This planet is getting hotter than Leonardo Dicaprio», δηλαδή «ο πλανήτης γίνεται πιο καυτός από τον Ντι Κάπριο»

Κλιματική Αλλαγή: Πώς θα ανατρέψουμε την κατάσταση
Μιλώντας στο iefimerida ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος καμπάνιας για την κλιματική αλλαγή της Greenpeace, σημειώνει ότι ο πλανήτης έχει φτάσει σχεδόν σε μη αναστρέψιμη κατάσταση και εξηγεί τις τρεις απαραίτητες κινήσεις που θα σώσουν τον πλανήτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.