ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Μην πετάτε αμέσως το νερό από τα βρασμένα αυγά – Δεν φαντάζεστε που ωφελεί

Μην πετάτε αμέσως το νερό από τα βρασμένα αυγά – Δεν φαντάζεστε που ωφελεί

Πετάτε αμέσως το νερό που χρησιμοποιήσατε για να βράσετε τα αυγά σας;

Και εμείς αυτό κάναμε στο παρελθόν αλλά αποδείχτηκε λάθος! Και αυτό γιατί μπορείτε να κάνετε τα φυτά σας ευτυχισμένα με αυτό το νερό. Αυτό γίνεται γιατί όταν βράζετε αυγά το νερό εμπλουτίζεται με ένα συγκεκριμένο συστατικό το οποίο αποδεικνύεται πολύ ωφέλιμο για τους πράσινους φίλους μας. Στοιχηματίζουμε ότι από εδώ και πέρα θα φυλάτε το νερό από τα βρασμένα αυγά!

Το ασβέστιο στο νερό έχει μια θετική επίδραση στα φυτά σας.

Ασβέστιο
Τα τσόφλια περιέχουν ασβέστιο. Κατά την διάρκεια του βρασμού το ασβέστιο καταλήγει στο νερό και οι πράσινοι φίλοι μας λατρεύουν το ασβέστιο! Τα μέταλλα διατηρούν την τιμή του pH στο έδαφος. Όταν η γη έχει καλή ισορροπία σε pH, το φυτό θα είναι σε θέση να απορροφήσει πολλά θρεπτικά συστατικά και αυτό σημαίνει ότι θα μεγαλώσει πιο γρήγορα και καλύτερα.

Παράσιτα
Πριν μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες αυτού του χρήσιμου κόλπου, γνωρίζατε ότι τα τσόφλια είναι εξίσου πολύ χρήσιμα; Αν θέλετε να απομακρύνετε σαλιγκάρια, γυμνοσάλιαγκες και σκουλήκια επειδή τρώνε τα φυτά και τα λουλούδια στον κήπο σας, αυτό το κόλπο ίσως σας βοηθήσει. Θρυμματίστε μερικά τσόφλια και ρίξτε τα γύρω από τα φυτά σας. Στα παράσιτα δεν αρέσουν τα τσόφλια επομένως θα μείνουν μακριά από τα φυτά σας από εδώ και πέρα.

Πως δουλεύει
Βράστε τα αυγά σας όπως συνήθως. Όταν τελειώσετε, βγάλτε προσεκτικά τα αυγά και αφήστε το νερό να παγώσει. Στην συνέχεια, όταν το νερό βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, μπορείτε να ρίξετε λίγο από αυτό στο χώμα των φυτών σας. Μην αλλάξετε την ποσότητα του νερού που τους ρίχνετε συνήθως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τσόφλια
Αν σχεδιάζατε να κάνετε αυτό το κόλπο αλλά κατά λάθος πετάξατε το νερό, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια. Απλά βάλτε τα πάνω από το χώμα. Αυτό θα έχει τα ίδια αποτελέσματα περίπου όπως με το νερό, απλά θα φαίνεται λίγο παράξενο. Όταν κάνετε αυτό το κόλπο θυμηθείτε να πιέσετε λίγο τα τσόφλια μέσα στο χώμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.