Αυτό το μέλλον επιφυλλάσει στον πλανήτη μας το λιώσιμο των πάγων (φώτο)

Αυτό το μέλλον επιφυλλάσει στον πλανήτη μας το λιώσιμο των πάγων (φώτο)

Δεν αποτελεί κάποιο «ιδιαίτερο» νέο… Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο πλανήτης.

Ο κόσμος έτσι όπως τον γνωρίζουμε, με τις 6 ηπείρους (αν και κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχει 7) θα αποκτήσει πολύ διαφορετική μορφή εφόσον συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε ορυκτά καύσιμα και επιμείνουμε να μην βάζουμε γκέμια στην απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα.

Η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει το επίπεδο της θάλασσας κατά περίπου 66 μέτρα, με αποτέλεσμα να εξαφανίσει ολόκληρες πόλεις έως και χώρες. Σύμφωνα με τα επιστημονικά λεγόμενα θα πρέπει να δεχτούμε από τώρα, εφόσον δεν πάρουμε τα μέτρα μας, ότι πόλεις όπως το Μαϊάμι, το Μπουένος Άιρες, ακόμα και το Λονδίνο με τη Βενετία θα έχουν ημερομηνία λήξης.

Περιοχές που έχουν κοντά τους πάγους –όπως το Σίντνεϊ που απειλείται από αυτούς της Ανταρκτικής- είναι δεδομένο ότι η στάθμη της θάλασσας τους θα επηρεαστεί αισθητά.

Χωρίς να θέλουμε λοιπόν να σε τρομάξουμε, ο κόσμος κάποια στιγμή θα αλλάξει. Και η αλλαγή αυτή καθρεφτίζεται άμεσα στο παρακάτω gif:

Όπως είναι φανερό, οι χώρες που βρίσκονται κοντά στους δύο πόλους της Γης κινδυνεύουν με αφανισμό, ενώ αν θεωρήσουμε πως υπάρχει κάποια «τυχερή» στην υπόθεση, αυτή είναι η Αφρική η οποία θα αλλάξει ελάχιστα μορφολογικά.

Για να έχεις μια καλύτερη οπτική επί του θέματος, το National Geographic έχει δημιουργήσει υποθετικούς χάρτες για κάθε ήπειρο μετά το λιώσιμο των πάγων και εμείς στους παρουσιάζουμε στο παρακάτω άλμπουμ:

Β. Αμερική:

Ν. Αμερική:

Ασία:

Ευρώπη:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.