Αποτρόπαιο έγκλημα στη Νάξο: Άγνωστοι έσφαξαν θαλάσσια χελώνα (σκληρές εικόνες)

Αποτρόπαιο έγκλημα στη Νάξο: Άγνωστοι έσφαξαν θαλάσσια χελώνα (σκληρές εικόνες)

Ένα ακόμα δυσάρεστο συμβάν εντόπισε ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο Σύλλογος ενημερώθηκε από περαστικό για εκθαλασσωμένη χελώνα στην παραλία του Αγίου Προκοπίου κι αφού ειδοποίησε το Λιμεναρχείο Νάξου έσπευσε στο σημείο και εντόπισε το τραυματισμένο μέχρι θανάτου, θαλάσσιο ερπετό. Όπως αναφέρει, αντίκρισαν μια ενήλικη αρσενική Caretta – Caretta που βρίσκονταν στην ακτογραμμή σε ημιθανή κατάσταση. «Εντοπίσαμε τη χελώνα που αρχικά φαίνονταν ζωντανή. Τη μεταφέραμε στην παραλία και διαπιστώσαμε ότι ήταν σε ημιθανή κατάσταση ή είχε επιθανάτιες αντιδράσεις» σημειώνει ο Σύλλογος.

Αφού επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του θαλάσσιου ερπετού και μετά από λεπτομερή έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η χελώνα είχε στο λαιμό της μια τομή 5 εκατοστών η οποία έτρεχε ακόμα αίμα…

Στη συνέχεια στο σημείο κατέφθασαν το Λιμενικό και κτηνίατροι της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Πραγματοποιήθηκε νεκροψία στο άτυχο ερπετό και διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του προήλθε από «τέμνον όργανο στην περιοχή του λαιμού». Να μην επαναληφθούν γεγονότα προηγούμενων ετών

Σε οργισμένη ανακοίνωση του, ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Ενώ πιστεύαμε ότι τέτοιες απάνθρωπες ενέργειες δεν θα επαναληφθούν στο νησί μας, μια “ανακάλυψη” ήρθε να μας διαψεύσει και να μας θυμίσει ότι οι εγκληματίες συνεχίζουν να δρουν κατά αυτόν τον τρόπο στις θάλασσες μας».

Χωρίς να μπορεί να ξεχάσει τα δεκάδες περιστατικά τα τελευταία χρόνια με τις σκοτωμένες χελώνες σε παραλίες του νησιού ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι: «Αφήνουμε τις αρμόδιες αρχές και τη δικαιοσύνη να πράξουν τα περεταίρω νόμιμα και ευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία χελώνα που έχασε τη ζωή της με αυτό τον τρόπο και να μην επαναληφθούν γεγονότα προηγούμενων ετών».

Οι σκληρές φωτογραφίες από το συμβάν:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.